φωτογραφία: Edd Westmacott

Μεγάλη υπήρξε φέτος το καλοκαίρι η θλίψη του διεθνούς εναλλακτικού χώρου για την αναπάντεχη αυτοκτονία του David Berman, εμβληματικής φιγούρας πίσω από τη δράση των Silver Jews (πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε η Ελένη Τζαννάτου στο The Past Recedes για το άλμπουμ του 1998 American Water), πάνω που είχε επιστρέψει μετά από 10ετή σιωπή, ταράζοντας τα indie νερά με το νέο του εγχείρημα -τους Purple Mountains και το ομώνυμο ντεμπούτο τους. 

Ανάμεσα στους fans, προσμετρώνται και ο David Portner με τον Brian Weitz, τους οποίους γνωρίζουμε με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα Avey Tare και Geologist, από τη δράση τους με τους Animal Collective. Οι δυο τους συνεργάζονται λοιπόν τώρα για μια διασκευή στο "Ballad Οf Reverend War Character" των Silver Jews, την οποία μπορείτε να ακούσετε μέσω BandCamp, πατώντας εδώ. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στον οργανισμό MusiCares and Music Health Alliance, σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας του Berman. Το αυθεντικό τραγούδι προέρχεται από τον 2ο δίσκο των Silver Jews The Natural Bridge (1996).

«Πριν κάτι εβδομάδες είχαμε μιλήσει και είχαμε κανονίσει να πάμε μαζί να δούμε τους Purple Mountains», σχολίασαν οι Avey Tare & Geologist, «αντί γι' αυτό περάσαμε το βράδυ ακούγοντας τους δίσκους του David και συζητώντας για το πόσα πολλά σημαίνει για μας η μουσική του και η τέχνη του γενικότερα. Δεν θα βρισκόμασταν εδώ, αν δεν ήταν αυτός. Την επόμενη μέρα, σκαρώσαμε τη διασκευή στο "Ballad Οf Reverend War Character"».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured