Είναι τόσο εμβληματικά αμερικάνικος ο ήχος που έχτισε με τους The Band ο Robbie Robertson, ώστε πολλοί ξεχνάμε ότι είναι Καναδός. 

Ο 76χρονος τραγουδοποιός και κιθαρίστας κρατάει χαμηλό προφίλ στη σποραδική σόλο καριέρα του, έχοντας να φανεί περίπου 8 χρόνια -από το How Τo Become Clairvoyant του 2011 (Η.Π.Α. #13). Αυτήν την εποχή, πάντως, δουλεύει πάνω στο soundtrack για την επικείμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε The Irishman, ενώ ετοιμάζει και τη δική του επιστροφή.

Ως promo λοιπόν για την τελευταία, δόθηκε στη δημοσιότητα το καινούριο τραγούδι "I Hear You Paint Houses", στο οποίο ο Robertson βρίσκεται να συμπράττει με τον Van Morrison. Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το τραγούδι έχει μαφιόζικη θεματολογία, καθώς η φράση «I paint houses» είναι κωδική: τη χρησιμοποιεί η Μαφία για να υποδηλώσει τους εκτελεστές, με τη «βαφή» να είναι το αίμα των θυμάτων, το οποίο χύνεται στους τοίχους. Καθώς έτσι λέγεται και το βιβλίο του Charles Brandt στο οποίο βασίζει ο Σκορσέζε το The Irishman, φαίνεται ότι είναι κομμάτι από το σχετικό soundtrack. Ωστόσο το "I Hear You Paint Houses" λειτουργεί ταυτόχρονα και ως promo για τον νέο δίσκο του Robbie Robertson Sinematic, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου από τη Macrobiotic Records, σε διεθνή διανομή της Universal. Θα υπάρξει όμως και μια deluxe έκδοση 1.000 κομματιών σε διπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων, η οποία θα βγει στις 25 Οκτωβρίου, συνοδεία ενός βιβλίου 36 σελίδων.

«Ενώ έγραφα το τραγούδι, έμαθα ότι βρίσκεται στην πόλη ο παλιός μου φίλος ο Van Morrison, ο οποίος είναι ακόμα ένας από τους πιο αγαπημένους μου τραγουδιστές και τραγουδοποιούς», δήλωσε σχετικά ο Robertson, «για να ακούσουμε τι έχεις, μου είπε -και καταλήξαμε να το ηχογραφήσουμε ντουέτο».

{youtube}Ljzp3E4mqd0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured