Υπάρχει περίπτωση να δολοφονήθηκε ο Brian Jones των Rolling Stones;

Ένα ντοκιμαντέρ που έρχεται στο Netflix επαναφέρει στο προσκήνιο μια θεωρία συνωμοσίας που κρατά εδώ και 50 χρόνια

news.team
news.team

Ξεχάστηκε τελικά στο διάβα των χρόνων, όμως αρχικός ηγέτης των Rolling Stones, πριν τον Mick Jagger, ήταν ο συνιδρυτής τους Brian Jones. Όμως ο νεαρός μουσικός θα συμμετείχε στο γκρουπ οριακά μέχρι το Let It Bleed του 1969, καθώς ο θάνατος του χτύπησε την πόρτα μόλις στα 27 του.

Φέτος τον Ιούλιο, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από όταν βρέθηκε ακίνητος στον βυθό της πισίνας του, στο κτήμα του στο Hartfield της Αγγλίας. Η Σουηδή σύντροφός του το διάστημα εκείνο, Anna Wohlin, τον έβγαλε έξω και κατέθεσε αργότερα ότι είχε ακόμα σφυγμό -όταν όμως έφτασαν οι γιατροί στον χώρο, διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του. Λίγο μετά, η αυτοψία θα έκανε λόγο για ατύχημα, τονίζοντας τη ζημιά που είχε γίνει σε καρδιά και συκώτι, λόγω καταχρήσεων. 

Ήδη από εκείνη την εποχή, κάποιοι δεν δέχτηκαν το πόρισμα του ιατροδικαστή, πλάθοντας μια θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο Jones είχε πέσει δολοφονίας. Μέσα στα χρόνια τέτοιοι ισχυρισμοί πήγαιναν και έρχονταν, όμως το 1993 κατονομάστηκε ως υπεύθυνος ο Frank Thorogood, ο οποίος εκείνο το διάστημα έκανε οικοδομικές εργασίες στο κτήμα του Άγγλου μουσικού. Παρότι οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν από τον υποτιθέμενο μάρτυρα, το όλο σενάριο κατέληξε στην ταινία του Stephen Woolley Stoned (2005).

Τον Αύγουστο του 2009, η θεωρίας της δολοφονίας είχε εκ νέου έξαρση, τόση ώστε η αστυνομία του Σάσσεξ να σκεφτεί μήπως έπρεπε να ξανανοίξει την υπόθεση. Ωστόσο οι ντετέκτιβ που ανέλαβαν να ξαναδούν τα πράγματα κατέληξαν ότι δεν υπήρχε λόγος και ότι το αρχικό πόρισμα, ήταν σωστό.

Τώρα, στις δικές μας πια ημέρες, η θεωρία έχει ανακάμψει δυναμικά στο προσκήνιο, χάρη κυρίως στην κόρη του Jones, Barbara Marion, η οποία και την ενστερνίζεται. Και γίνεται επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix, που έχει τίτλο Who Killed Christopher Robin?, αλλά δεν διαθέτει ακόμα επίσημο trailer, ούτε καν ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα βασιστεί ωστόσο στο βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου Terry Rawlings Who Killed Christopher Robin?: The Life And Death Of Brian Jones (1994).

Το ενδιαφέρον του ντοκιμαντέρ εστιάζεται σε μια αδημοσίευτη μέχρι σήμερα συνέντευξη με τον μάνατζερ του Jones, Troy Keylock (2009). Σε αυτήν, ο Keylock δείχνει να ισχυρίζεται ότι ήταν κι εκείνος παρών στο κτήμα το βράδυ που πέθανε ο πελάτης του, παρότι στις επίσημες αναφορές της εποχής το όνομά του δεν υπάρχει -παρόντες ήταν ο Thorogood, η Wohlin και η τότε κοπέλα του Keylock, Janet Lawson. Φαίνεται επίσης να ισχυρίζεται ότι όλοι (πλην του ιδίου) είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα από χασισοκέικ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός εαυτού. Από εκεί και πέρα, δείχνει να διατείνεται ότι υπήρξε συγκάλυψη από την αστυνομία, δεν είναι σαφές όμως αν πιστεύει στη δολοφονία ή αν θεωρεί ότι έγινε για να αποσιωπηθούν σοβαρά ερευνητικά λάθη των τοπικών αστυνομικών.

Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στο Netflix. Όχι βέβαια ότι χρειάζεται να τα πιστέψουμε κιόλας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύστερα από το πρόσφατο ατύχημα που είχε στην κηπουρική, αλλά τώρα νιώθει πολύ καλύτερα -"Sheer Heart Attack"όνομα

Η "phygital edition" του διεθνούς συνεδρίου για τη μουσική θα γίνει από 16-21 Ιουνίου.

Το “Patent Leather Do-Over” σε μουσική του Jack Antonoff είναι το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

Top
0
Shares