news.team

Αφήνοντας το σχολείο στο Kingston της Τζαμάικα (1965), ο Pat Kelly φλέρταρε για λίγο με τη ιδέα να γίνει μηχανικός ήχου -και πήγε μάλιστα στις Η.Π.Α. για τις ανάλογες σπουδές. Ως το 1967, είχε πάντως επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου ανέλαβε χρέη τραγουδιστή για τους Techniques, ένα ήδη επιτυχημένο συγκρότημα της εποχής του rocksteady. Χάρη στα ιδιαίτερα, φαλσέτο φωνητικά του, τα σουξέ συνεχίστηκαν και ο ίδιος απόκτησε κάμποση φήμη, με πολλούς να τον αποκαλούν ως «Sam Cooke της reggae».

Χάρη στη φήμη αυτή, ο Pat Kelly άφησε τους Techniques το 1968 και κυνήγησε μια σόλο καριέρα. Το μεγαλύτερο σουξέ στην Τζαμάικα του 1969 ήταν το δικό του "How Long Will It Take", το οποίο έγραψε μάλιστα και reggae ιστορία, ως το πρώτο τραγούδι του είδους που έφερε ενορχήστρωση με έγχορδα. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 επικεντρώθηκε στην καριέρα του ως μηχανικός ήχου, ενίοτε μάλιστα ανέλαβε και χρέη παραγωγού. Επανεμφανίστηκε όμως ως καλλιτέχνης από το 1976 και μετά, συνεχίζοντας να ηχογραφεί ως και τα ύστερα 1980s. Από εκεί και πέρα ήταν σποραδικός επισκέπτης στη δισκογραφία, με τελευταίο άλμπουμ το No Further Fears το 2009. «Πέρασα 5 χρόνια μέσα στα χρέη για να το ολοκληρώσω», είπε στην παρουσίασή του στο ξενοδοχείο Pegasus του Κίνγκστον, αποκαλύπτοντας τις αλήθειες μιας ζωής στριμωγμένης οικονομικά, παρά τις διακρίσεις του παρελθόντος. 

Ο τζαμαϊκανός Τύπος ανακοίνωσε χθες τον θάνατο του Pat Kelly, ο οποίος ήταν άρρωστος τα τελευταία χρόνια, αναγκαζόμενος μάλιστα να πάει και στις Η.Π.Α. για θεραπεία. Όπως γράφουν τα σχετικά δημοσιεύματα, παραπονέθηκε στους δικούς του ότι δεν αισθανόταν καλά, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου και εν τέλει πέθανε. Ήταν 70 χρονών.

{youtube}vkafDqG6cDA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured