Αν και έχουν περάσει πια τα χρόνια στα οποία οι Duran Duran λογίζονταν ως αστέρες πρώτου μεγέθους, είναι γκρουπ που όχι μόνο συνεχίζει να είναι δημοφιλές, μα έχει κερδίσει συν τω χρόνω και φίλους, ειδικά από τότε που κόπασαν οι παλιές μουσικές κόντρες -οι οποίες τους είχαν αδικήσει. 

To γκρουπ από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας γιόρτασε πέρυσι 40 χρόνια ζωής -στα οποία σημειώστε ότι δεν έχουν διαλυθεί ποτέ- και παραμένει ενεργό συναυλιακά, παρότι πάνε πια περίπου 4 χρόνια από το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ Paper Gods (Βρετανία #5, Η.Π.Α. #10, Αυστραλία #19, Γαλλία #60, Καναδάς #7, Γερμανία #24, Ιαπωνία #45), το οποίο έδειξε ότι παραμένουν πολύ αγαπητοί και στη χώρα μας (#13 στα ελληνικά charts).

Τώρα, οι Duran Duran επιστρέφουν φαντασμαγορικά στις μεγάλες μουσικές ειδήσεις, καθώς έδωσαν πριν λίγες ώρες ένα πολύ σπέσιαλ σόου στο Kennedy Space Centre της Φλόριντα. Θέλοντας δηλαδή να γιορτάσουν κι εκείνοι με τον τρόπο τους την επικείμενη επέτειο των 50 χρόνων από τότε που η Ανθρωπότητα πάτησε στο Φεγγάρι (21 Ιουλίου 1969, αλλά η εκτόξευση του πυραύλου έγινε στις 16 Ιουλίου), έδωσαν  μια ειδική συναυλία: η setlist γέμισε με τραγούδια που έχουν θέμα τους το Διάστημα (δικά τους, μα και διασκευές), ενώ 300 συνολικά drones ξαμολύθηκαν πάνω από τον εναέριο χώρο της NASA -είχαν πάρει ασφαλώς την ειδική άδεια.

«Ήμουν 7 χρονών όταν έγινε η περίφημη αποστολή στο Φεγγάρι», είπε ο κιμπορντίστας του βρετανικού γκρουπ Nick Rhodes στο ΝΜΕ «και θυμάμαι ότι ο πατέρας μου πήγε και αγόρασε μια έγχρωμη τηλεόραση, ώστε να μπορούμε να δούμε το θέαμα όπως έπρεπε. Μετά καταλάβαμε ότι η εικόνα που θα μεταδιδόταν θα ήταν ούτως ή άλλως ασπρόμαυρη».

Στη συναυλία δήλωσαν μάλιστα ότι θα έδιναν το παρών τόσο ο 89χρονος Edwin "Buzz" Aldrin, όσο και ο 88χρονος Michael Collins -οι δύο δηλαδή εν ζωή αστροναύτες από το θρυλικό πλήρωμα του Apollo 11 (ο Neil Armstrong, θυμίζουμε, πέθανε το 2012 στα 82 του). 

Οι Duran Duran ανακοίνωσαν επίσης ότι όλα τα έσοδα της βραδιάς θα δοθούν στο Aldrin Family Foundation, το οποίο ασχολείται με την εξερεύνηση του Διαστήματος. 

{youtube}wUgLge_MPIM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured