Στα 74, πλέον, ο Keith Jarrett χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως ένας από τους εν ζωή ογκόλιθους της σύγχρονης τζαζ, κρατώντας ακόμα το ρεκόρ για την πιάνο ηχογράφηση με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη δισκογραφημένη ιστορία -το έχει βέβαια το θρυλικό (πλέον) άλμπουμ του 1975 The Köln Concert, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 3.500.000 αντίτυπα. 

Ο συνθέτης και πιανίστας από το Allentown της Πενσιλβάνια δεν έχει καιρό να φανεί: μόλις πέρυσι έβγαλε το άλμπουμ La Fenice. Τώρα, ωστόσο, ξαναγυρνά με καινούριο δίσκο, στον οποίον καταπιάνεται με μια μεγάλη του αγάπη από τον χώρο της κλασικής μουσικής -τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση, από το επίσημο teaser.

Το νέο άλμπουμ λέγεται The Well-Tempered Clavier (Book I): Concert Recording και θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου, από την ECM, φτάνοντας και στα ελληνικά δισκοπωλεία μέσω της ΑΝ Music. 

Δεν πρόκειται πάντως για ηχογράφηση των τελευταίων χρόνων, αλλά για έργο από τα αρχεία του Jarrett, το οποίο αποτυπώνει τη συναυλία που έδωσε τον Μάρτιο του 1987 στο περίφημο για την ακουστική του Troy Savings Bank Music Hall της Νέας Υόρκης, παίζοντας αποκλειστικά Μπαχ. Η συναυλία αυτή ήρθε έναν μήνα μετά τη στούντιο κυκλοφορία του ίδιου υλικού, η οποία είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση στον καιρό της. 

«Όταν παίζω Μπαχ», έχει δηλώσει ο Jarrett, «δεν ακούω τη μουσική, σχεδόν ακούω τη διαδικασία της σκέψης του».

{youtube}bmLhm6qG2ZE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured