news.team

Δεν χρειάζεται βέβαια συστάσεις ο Manu Chao για το εγχώριο κοινό, αφού παραμένει ένα από τα πλέον δημοφιλή διεθνή ονόματα στην Ελλάδα -και έχει μάλιστα γερούς δεσμούς με τα μέρη μας, αφού μόλις πριν έναν μήνα απόκτησε έναν γιο με την ηθοποιό Κλέλια Ρενέση. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πηγές, παντρεύτηκαν κιόλας, με μυστικό πολιτικό γάμο στο Παρίσι.

Ο Γαλλοϊσπανός δημιουργός που έγινε γνωστός από τους Mano Negra έχει όμως τώρα και καινούριο τραγούδι: το λένε "Bloody Bloody Border" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το "Bloody Bloody Border" είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας, ενάντια στα στρατόπεδα μεταναστών που έχει στήσει η κυβέρνηση των Η.Π.Α. στην Αριζόνα και τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε αυτά. Ο Manu Chao είχε την ευκαιρία να τις δει από πρώτο χέρι, όταν πήγε εκεί στα πλαίσια των ζωντανών του εμφανίσεων στη βόρεια Αμερική. 

Το "Bloody Bloody Border" δεν προλογίζει πάντως κάτι καινούριο για τον Manu Chao. Είναι πιθανότατα τραγούδι από το «συρτάρι» του και θα μπει τώρα ως bonus (μαζί με άλλα 2 αδημοσίευτα) στην εορταστική επανέκδοση του Clandestino (1998), το οποίο συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής.

Το Clandestino ήταν το πρώτο σόλο άλμπουμ του Manu Chao μετά τη διάλυση των Mano Negra (1995) και του χάρισε μεγάλη επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στο #1 της Γαλλίας και στο #14 της Γερμανίας -ακούστηκε δε πολύ και στην Ελλάδα. 

{youtube}qV1FFF-rvbY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured