φωτογραφία: Douglas Gorenstein

Αλλιώς το είχε σχεδιάσει το 2019 ο Ryan Adams κι αλλιώς εξελίσσονται τα πράγματα, ρίχνοντας μάλιστα βαριά τη σκιά τους πάνω σε ένα από τα πιο συμπαθή στο κοινό indie είδωλα.

Τελευταία εμφάνιση του Αμερικανού δημιουργού στη δισκογραφία ήταν το 2017, όταν έβγαλε το Prisoner, άλμπουμ που τον έστειλε στο #8 των Η.Π.Α., στο #3 της Βρετανίας, στο #3 της Αυστραλίας, στο #9 του Καναδά και στο #16 της Γερμανίας. Για το 2019, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ...3(!) άλμπουμ: στις 19 Απριλίου θα έρθουν λοιπόν το Big Colors και το Wednesdays, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα έρθει μία ακόμα δουλειά, όλες από το δικό του label  Pax-Am, σε διεθνή διανομή Blue Note. Στον σύνδεσμο παρακάτω, μάλιστα, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» από το Big Colors, ακούγοντας το "Fuck The Rain".

Τώρα, όμως, ο Ryan Adams βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες. Βαρύγδουπο δηλαδή άρθρο από τους New York Times που υπογράφεται από τους δημοσιογράφους της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας Joe Coscarelli & Melena Ryzik, φέρνει στο φως καταγγελίες διαφόρων γυναικών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο 44χρονος τραγουδοποιός ζητούσε σεξ για να τις βοηθήσει να ξεκινήσουν τις καριέρες τους στη μουσική -γενόμενος μάλιστα εκδικητικός σε περιπτώσεις που δεν δέχονταν.

O Adams αρνείται επί του παρόντος τα πάντα, υπονοώντας ότι έχει πέσει θύμα συκοφαντίας -εκ μέρους του μιλάει πλέον ο δικηγόρος του Andrew B. Brettler. Αλλά οι Coscarelli & Ryzik υπερασπίζονται το ρεπορτάζ τους, λέγοντας ότι βασίζεται σε συνεντεύξεις με 7 διαφορετικές γυναίκες, των οποίων τα λεγόμενα έχουν διασταυρώσει με άτομα από το περιβάλλον τους που υπήρξαν μάρτυρες διαφόρων διαλόγων. Σε μία μάλιστα περίπτωση, οι δημοσιογράφοι λένε ότι υπάρχουν 3.217 γραπτά μηνύματα που ο Adams αντάλλασσε το 2014 για 9 μήνες με ένα κορίτσι που το διάστημα εκείνο ήταν μόλις στα 15 του χρόνια. Για την πολιτεία του Οχάιο, απ' όπου κατάγεται η συγκεκριμένη κοπέλα, κάτι τέτοιο συνιστά αδίκημα.

Ανάμεσα στις 7 αυτές γυναίκες, βρίσκεται και η ηθοποιός και τραγουδοποιός Mandy Moore, η οποία υπήρξε παντρεμένη με τον Adams από το 2009 ως το 2016. Μία ακόμα, είναι η τραγουδοποιός Phoebe Bridgers, που μόλις έβγαλε τον 2ο δίσκο της Better Oblivion Community Center συνεργαζόμενη με τον Conor Oberst. «Ήμουν 20 όταν τον γνώρισα το 2014», δήλωσε η Καλιφορνέζα μουσικός «και υπήρχε μια μυθολογία γύρω του». Ο Adams της ζήτησε να του πει ένα τραγούδι, δήλωσε εντυπωσιασμένος και της πρότεινε να έρθει να ηχογραφήσει μαζί του, ώστε να προκύψει ένα single, το οποίο θα κυκλοφορούσε στην Pax-Am. Κατά τη διάρκεια ωστόσο των μετέπειτα συζητήσεων άρχισε και το φλερτ, στο οποίο η Bridgers ενέδωσε, για να βρεθεί έπειτα αντιμέτωπη με μια πολύ πιεστική και εμμονική συμπεριφορά, η οποία την ανάγκασε να τον χωρίσει. Ως αποτέλεσμα, ο Adams δεν δημοσίευσε τις ηχογραφήσεις τους, παρά το 2015. Ο Brettler ανταπάντησε ήδη εκ μέρους του ότι η αφήγηση της Bridgers δεν ευσταθεί, καθώς υπήρξε απλά μια συνηθισμένη καθυστέρηση στην έκδοση των τραγουδιών αυτών και όχι εκδικητική συμπεριφορά.

Τα πράγματα δείχνουν πολύ σοβαρά για τον Ryan Adams και το κοινό δείχνει απογοητευμένο από τις όλες αποκαλύψεις. Τι θα γίνει στη συνέχεια και κατά πόσο θα επηρεάσει τελικά τα δισκογραφικά του σχέδια για το 2019, μένει να το δούμε.

UPDATE

Η κυκλοφορία του Big Colors ακυρώθηκε, ενώ το FBI ξεκίνησε επίσημα έρευνα για το περιστατικό με το κορίτσι από το Οχάιο.

{youtube}X3_lYd9MrjY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured