Το τέλος του Marvin Gaye υπήρξε τραγικό πίσω στον Απρίλη του 1984, όταν δολοφονήθηκε μόλις στα 44 του χρόνια από τον πατέρα του, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Η μέχρι τότε καριέρα του, όμως, παραμένει ως και σήμερα αντικείμενο μεγάλου θαυμασμού, δείγμα πως είχαμε να κάνουμε με έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην υπόθεση της μουσικής soul.

Είναι λοιπόν μεγάλο το ενδιαφέρον για τον δίσκο του 1972 You're The Man, που μέχρι πρότινος θεωρούταν χαμένος.

Η δουλειά αυτή είναι προϊόν μιας πολύ δημιουργικής περιόδου για τον Gaye, η οποία άνοιξε το 1971 με το περίφημο άλμπουμ What's Going On (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #56). Το You're The Man ήταν ο δίσκος που επρόκειτο να το ακολουθήσει, το καλοκαίρι μάλιστα του 1972 ο Gaye έδωσε στη Motown το ομώνυμο τραγούδι για να το λανσάρει ως προπομπό. Ήταν μια περίοδος στην οποία η κυβέρνηση τον κατηγορούσε για φοροδιαφυγή, με εκείνον να αντιτείνει δημόσια ότι δεν έκαναν όσα έπρεπε για τους πολίτες. Το έγραψε έτσι ως πολιτικό άσμα, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους υποψηφίους των αμερικανικών Προεδρικών Εκλογών του 1972 -τις οποίες και κέρδισε ο Richard Nixon.

Η Motown το κυκλοφόρησε μεν, όμως ο διευθυντής της Berry Gordon δεν έκανε promo, φοβούμενος τις αντιδράσεις του κοινού που θα ψήφιζε τους Ρεπουμπλικάνους. Ως αποτέλεσμα, το single βάλτωσε στο #50 των εθνικών charts, απογοητεύοντας τον Gaye. Ακολούθησαν έτσι μεγάλοι καυγάδες με τον Gordon, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα ο Gaye να βάλει τις ηχογραφήσεις στο ράφι. Αντί λοιπόν του You're The Man, έβγαλε μέσα στο 1972 το soundtrack για την ταινία του Ivan Dixon Trouble Man (Η.Π.Α. #14).

Τώρα, η Motown ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το You're The Man στις 29 Μαρτίου, τιμώντας έτσι την 80ή επέτειο από τα γενέθλια του σπουδαίου δημιουργού. Και ως promo δίνει στη δημοσιότητα το "My Last Chance" σε ένα νέο remix επιμελημένο από τον Salaam Remi, το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ. Η έκδοση θα έχει μάλιστα liner notes γραμμένα από τον βιογράφο του Marvin Gaye, David Ritz. 

Πίσω στα 1970s, το "My Last Chance" δόθηκε τελικά στους Miracles, οι οποίοι το τιτλοφόρησαν "I Love You Secretly" και το έβαλαν στο άλμπουμ Renaissance (1973). Αργότερα  η Motown έδωσε στη δημοσιότητα και ένα remix στο αυθεντικό κομμάτι, θέλοντας να προμοτάρει ένα box set (1991). 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured