Βλέποντας τους Candlemass στην περσινή τους συναυλία στην Αθήνα, ο Παναγιώτης Λουκάς σημείωσε ότι ο Mats Levén απέδειξε ότι «με αυτόν στο μικρόφωνο θα μπορέσουν να βρίσκονται για αρκετά ακόμα χρόνια στο προσκήνιο» (δείτε εδώ).

Όμως οι ίδιοι οι Candlemass είχαν καθώς φαίνεται διαφορετικά σχέδια -ή μάλλον έτσι τους βγήκε στην πορεία, αφού είχαν ήδη αρχίσει ηχογραφήσεις με τον Levén όταν πάρθηκαν δραστικές, δραστικότατες αποφάσεις, οι οποίες εξέπληξαν ακόμα και τους αφοσιωμένους fans.

Το σουηδικό συγκρότημα πέτυχε τόσο διάνα όταν έκανε το ντεμπούτο του πίσω στο 1986 με το Epicus Doomicus Metallicus, ώστε τους έμαθαν ακόμα και άνθρωποι που δεν άκουγαν τίποτα σε χέβι μέταλ. Αν και ο δίσκος δεν πούλησε, συν τω χρόνω αποδείχθηκε ακρογωνιαίος λίθος για τον ήχο του doom metal. Τραγουδιστής στην εμβληματική αυτή ηχογράφηση ήταν ο Johan Längqvist, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Messiah Marcolin, καθώς είχε συμμετάσχει με την ιδιότητα του session μουσικού.

Έκτοτε κύλησε κάμποσο νερό στο αυλάκι, οι Candlemass διαλύθηκαν και ξανασχηματίστηκαν και από το μικρόφωνο πέρασαν κάμποσοι τραγουδιστές, με τον Mats Levén να καπαρώνει το πόστο το 2012, αμέσως μετά την ηχογράφηση του τελευταίου μέχρι στιγμής στούντιο άλμπουμ της μπάντας Psalms For The Dead (Σουηδία #19, Γερμανία #58).

Τώρα λοιπόν, ενώ οι Candlemass μπήκαν στο στούντιο και είχαν φτάσει στα μισά με τις ηχογραφήσεις για έναν καινούριο δίσκο, ο Levén απολύθηκε και στη θέση του ανακοινώθηκε ο Johan Längqvist, 32 χρόνια μετά το Epicus Doomicus Metallicus!

«Θελήσαμε να ξαναβρούμε τον δρόμο προς τις ρίζες μας», σχολίασαν οι Candlemass, «να πάμε πίσω στην ψυχή και στην ουσία αυτού του συγκροτήματος. Ο κύκλος έκλεισε, ο Johan επέστρεψε».

{youtube}kjxb0NSSnfk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured