Τα χρόνια του βινυλίου (ειδικότερα), υπήρχε μία κατηγορία από fans που έκανε ό,τι μπορούσε για να ηχογραφήσει συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, με στόχο έπειτα κάποια πειρατική έκδοσή τους που απευθυνόταν στους υπόλοιπους ανά τον κόσμο φανατικούς -με το αζημίωτο, βέβαια, και σε βάρος πάντα των μουσικών.

Ένας τέτοιος είναι και ο Hoserama, τρελός και παλαβός με τους Radiohead, ο οποίος πίσω στον Ιούνιο του 2006 έκατσε και ηχογράφησε πειρατικά όλο το soundcheck που έκανε η μπάντα για τη συναυλία την οποία θα έδινε στο Greek Theatre, στο Berkeley της Καλιφόρνια.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της περίπτωσης, είναι ότι εκεί οι Radiohead έπαιξαν και ένα άγνωστο τραγούδι, το οποίο έκτοτε οι fans ονόμασαν "Come To Your Senses". Ο Hοserama είχε κυκλοφορήσει τότε ένα απόσπασμα κάποιων δευτερολέπτων και τώρα ξαναχτυπά, δίνοντας στη δημοσιότητα, μέσω ίντερνετ, την πλήρη ηχογράφηση: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Από πού προέρχεται αυτό το κομμάτι, πώς λέγεται και για ποιο άλμπουμ προοριζόταν, είναι ερωτηματικά κρίσιμα, μα χωρίς ξεκάθαρη απάντηση, αφού η μπάντα επισήμως δεν έχει σχολιάσει το κομμάτι, ούτε και το έχει δημοσιεύσει.

Ωστόσο, οι die-hard fans θεωρούν το "Come To Your Senses" τραγούδι που γράφτηκε στα sessions τα οποία έδωσαν το In Rainbows του 2007: δεν εξηγείται αλλιώς, λένε, ότι παίχτηκε από το γκρουπ μόνο σε εκείνο το soundcheck του 2006, σε μια παγκόσμια περιοδεία που δεν προμόταρε κάποιο άλμπουμ, στα πλαίσια της οποίας ο Thom Yorke και οι υπόλοιποι είχαν πιάσει δουλειά για το In Rainbows.

{youtube}GfkZ3WBHjpk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured