news.team

Ένα δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Walter Becker, επιβεβαίωσε στον Τύπο τον θάνατο του Αμερικανού κιθαρίστα, που γνώρισε μεγάλη φήμη στα διεθνή ροκ ακροατήρια χάρη στους Steely Dan, το συγκρότημα το οποίο ίδρυσε πίσω στο 1972, μαζί με τον Donald Fagen.

Οι δυο τους, μάλιστα, επρόκειτο να βγουν μαζί σε περιοδεία αυτό το διάστημα, όμως μια εγχείρηση την οποία χρειάστηκε να κάνει ο Becker, τους απέτρεψε.

Από το 1972 ως τη διάλυσή τους το 1981, οι Steely Dan διακρίθηκαν σαν μία από τις καλύτερες μπάντες στον γενναίο νέο κόσμο που ανδρωνόταν τότε στα ανεξερεύνητα τοπία μεταξύ τζαζ και ροκ, αφήνοντας σπουδαίους δίσκους, σαν το Pretzel Logic του 1974 (Η.Π.Α. #8, Βρετανία #37) και το Aja του 1977 (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #5). Στον νέο αιώνα, μάλιστα, τους είδαμε να ανασχηματίζονται, βγάζοντας δύο ακόμα αξιοπρόσεχτες δουλειές μεταξύ 2000 και 2003.

Πέρα από τη θητεία του στους Steely Dan, o Becker έμεινε και ως παραγωγός του Kamakiriad -του σόλο άλμπουμ που έβγαλε ο Fagen το 1993- ενώ είχε και 2 σόλο δίσκους στο ενεργητικό του, το 11 Tracks Of Whack το 1994 και το Circus Money το 2008, αμφότερα στο jazz rock στυλ που διέκρινε και τους Steely Dan.

Ο Becker ήταν 67 ετών. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμία επίσημη αιτία θανάτου.

{youtube}mjF1rmSV1dM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured