“ADVANCED AUDIO IN ATHENS”

Μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη της ηχοληψίας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου

Είσοδος Δωρεάν

Λόγω αυξημένης ζήτησης, προστίθεται ακόμα ένα γκρουπ για το
σεμινάριο “Mastering” με τον Χρίστο Χατζηστάμου, ενώ ελάχιστες είναι
ακόμα οι θέσεις για την ανοιχτή συζήτηση με τον διεθνώς καταξιωμένο
παραγωγό/ μηχανικό ήχου και υποψήφιο για Grammy, Chris Tsangarides.

‘Ηδη οι θέσεις για τα περισσότερα σεμινάρια του “Advanced Audio In Athens” έχουν συμπληρωθεί, ενώ προστίθεται ακόμα ένα γκρουπ για το σεμινάριο πάνω στο Mastering (16:00-17:15 / αφορά μόνο ηχολήπτες), με εισηγητή τον Χρίστο Χατζηστάμου, δημιουργό του Athens Mastering Studio και υπεύθυνο για την εξειδικευμένη εργασία του mastering σε περισσότερους από 5000 δίσκους. Επιπλέον, ελάχιστες είναι οι θέσεις που έχουν μείνει για την ανοιχτή συζήτηση με τον Chris Tsangarides, μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, με τεράστια συμβολή στην παραγωγή άλμπουμ κλασσικών γκρουπ, όπως Black Sabbath, Judas Priest, Ozzy Ozbourne, DepecheMode, Sisters of Mercy, Ian Gillan, Thin Lizzy κ.ά. Η ανοιχτή συζήτηση αφορά στους λάτρεις της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής.


Το “Advanced Audio In Athens”, που διοργανώνεται από τη SAE Athens με αφορμή την έναρξη τουCreative Media & Advanced Audio Course (Diploma, Νοέμβριος 2010), αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά σεμινάρια αφιερωμένα στη τέχνη της ηχοληψίας, με εισηγητές μερικούς από τους πιο καταξιωμένους έλληνες επαγγελματίες, όπως ο Χρίστος Χατζηστάμου (Τεχνικός Mastering/AthensMastering Studio), ο Σωτήρης Ψαρράς (Μηχανικός ήχου/Σύμβουλος Ακουστικής/Acou- AcousticsEngineering), ο Τρύφων Κουτσουρέλης (Μουσικός/Συνθέτης/Παραγωγός) , αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Chris Tsangarides (Παραγωγός/Μηχανικός ήχου και υποψήφιος γιαGrammy).

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να δοθεί η ευκαιρία στους ηχολήπτες να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες σε σχέση με έννοιες και πρακτικές όπως το drum recording, το mastering, η εφαρμοσμένη ακουστική & η ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας.

Ο Chris Tsangarides, μάλιστα, θα βρεθεί στο στούντιο της SAE Athens για να ηχογραφήσει live τον θρυλικό drummer Mark Cross (Helloween, Metalium, Firewind, Kingdom Come κ.ά.). Μία μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες ηχολήπτες να γνωρίσουν από κοντά τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του Drum Recording, από τους μετρ του είδους!


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το diploma:
http://athens.sae.edu/el/course/4997/Creative_Media_and_Advanced_Audio


“ADVANCED AUDIO IN ATHENS”
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αναλυτικό Πρόγραμμα

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ

Σεμινάριο MASTERING στο Athens Mastering Studio
Εισηγητής: Χρίστος Χατζηστάμου

Ο Χρίστος Χατζηστάμου, δημιουργός του Athens Mastering Studio, υπεύθυνος για την εξειδικευμένη εργασία του mastering σε περισσότερους από 5000 δίσκους και με τεράστια συμβολή στην ανάδειξη της σπουδαιότητας του mastering, του remastering και του restoration στην Ελλάδα, θα μιλήσει για την αισθητική του ήχου και τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα παρουσιάσει εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνικές mastering με πρακτικά παραδείγματα βάσει μουσικού ιδιώματος.  Επιπλέον, θα αναφερθεί στους 3 «χρυσούς κανόνες» που οδηγούν στην ηχητική απόλαυση και στο μέλλον του mastering ή αλλιώς στο μέλλον του ήχου.

Πρόγραμμα:
11:00 - 14:00 | Athens Mastering (Ζωοδόχου Πηγής 108, Εξάρχεια - metro Πανεπιστήμιο)
Τρία γκρουπ των 10 ατόμων: 11:00 - 12:15, 12:30 - 13:45 & 16:00 - 17:15 (νέα προσθήκη)


Σεμινάριο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ στο Club Blend
Εισηγητής: Σωτήρης Ψαρράς

Ο Σωτήρης Ψαρράς (Acou-Acoustics Engineering), με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της ακουστικής και υπεύθυνος για την ακουστική διαμόρφωση σημαντικών studio, ραδιοφωνικών σταθμών, θεάτρων και συναυλιακών χώρων, όπως το Παλλάς και το Πλανητάριο (αναλυτική λίστα στο www.acou.gr), καλεί τους ενδιαφερόμενους ηχολήπτες σε ένα ακουστικό του “δημιούργημα”, το Club Blend, για ένα σεμινάριο με θέματα όπως η ακουστική σχεδίαση χώρου, οι ακουστικές μετρήσεις (RT, EDT, T30, T20, T10, STI, RASTI, ALCONS κλπ. κατά ISO 3382), οι μετρήσεις στάσιμων κυμάτων και ηχητικών συστημάτων μεγάλης ισχύος.

Πρόγραμμα:
16:00 - 18:00 | Blend Club (Αριστοφάνους 11, Ψυρρή - metro Μοναστηράκι)
Γκρουπ 20 ατόμων

Σεμινάριο ELECTRIC GUITAR RECORDING στα ODEON STUDIOS
Εισηγητής: Τρύφων Κουτσουρέλης

Ο Τρύφων Κουτσουρέλης, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός με πολυάριθμες δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Frederick Rousseau (στενός συνεργάτης των Jean Michel Jarre και Βαγγέλη Παπαθανασίου), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Γιάννης Ζουγανέλης, θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο για τις τεχνικές και τον εξοπλισμό ηχογράφησης ηλεκτρικής κιθάρας με βάση τα μουσικά ιδιώματα, British Rock - New Metal Rock - Pop - Jazz. Το setup που θα χρησιμοποιηθεί θα αποτελείται από ενισχυτές Marshall, Mesa Boogie Rectifier, Fender Twin, Vox AC 15, κιθάρες Fender Telecaster/Stratocaster-Gibson και μικρόφωνα Δυναμικά-Πυκνωτικά-Ribbon.

Πρόγραμμα:
15:00 - 17:00 | Odeon Studios (Μεσογείων 253, Νέο Ψυχικό - metro Εθνική Άμυνα)
Γκρουπ 15 ατόμων


Σεμινάριο DRUM RECORDING στην SAE ATHENS  
Εισηγητής: Chris Tsangarides
Συμμετοχή: Mark Cross

O Chris Tsangarides επιστρέφει στην Ελλάδα και στην SAE Athens για ένα μοναδικό Drum Recording σεμινάριο. Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής και υποψήφιος για Grammy παραγωγός/μηχανικός ήχου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχοντας επιμεληθεί την παραγωγή και τον ήχο σε μερικά από τα πιο σημαντικά κιθαριστικά, και όχι μόνο, album όλων των εποχών. Ενδεικτικά οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως Judas Priest, Gary Moore, Depeche Mode, Yngwie Malmsteen, Helloween, Bruce Dickinson, New Model Army, Tom Jones, Concrete Blonde, Thin Lizzy, Killing Joke, Biomechanical, Exodus και άλλα πολλά. Μαζί του στο σεμινάριο θα είναι και ο θρυλικός heavy metal drummer Mark Cross (Helloween, Metalium, Firewind, Kingdom Come κ.ά.), του οποίο το εκρητικό παίξιμο θα ηχογραφήσει ο Chris Tsangarides στο Studio A της SAE Athens (εξοπλισμένο με την κονσόλα ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου SSL4000E), παρουσιάζοντας τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του γύρω από την πρόκληση του Drum Recording. 

Πρόγραμμα:
18:00 - 22:00 | Sae Athens (Ηλία Ηλιού 9, Νέος Κόσμος - metro Αγ. Ιωάννης)
Δύο γκρουπ των 15 ατόμων: 18:00 - 19:30 & 20:00 - 21:30


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ME ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Q & A με τον Chris Tsangarides στην SAE ATHENS

Για δύο ώρες ο Chris Tsangarides θα είναι στη διάθεση των φίλων της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, να συζητήσουν για τις μέχρι τώρα παραγωγές του και τις εμπειρίες του από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Πρόγραμμα:
12:00 - 14:00 (SΑΕ Athens, Ηλία Ηλιού 9, Νέος Κόσμος - metro Αγ. Ιωάννης) 
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα

 


Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες

SAE Athens
210 3217661
Ηλία Ηλιού 9 & Νικομάχου, Νέος Κόσμος
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.sae.edu.gr

Για τα σεμινάρια που αφορούν μόνο ηχολήπτες

O κάθε ενδιαφερόμενος ηχολήπτης μπορεί να συμμετάσχει σε δύο από τα τέσσερα σεμινάρια, στέλνοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τις ηχοληπτικές του δραστηριότητες και σπουδές καθώς και τον τίτλο των σεμιναρίων που τον ενδιαφέρουν για να γίνει η κράτηση.

Για την ανοιχτή συζήτηση με τον Chris Tsangarides

Oι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στην ανοιxτή συζήτηση με τον Chris Tsangarides, μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (με θέμα Q&A - Chris Tsangarides) ή στο 210 3217661. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured