Πέθανε ο κιθαρίστας των Quarrymen, Ken Brown σε ηλικία 70 ετών.

news.team
news.team

Όσοι είναι φανατικοί των Beatles θα γνωρίζουν ότι οι Quarrymen ήταν ο προθάλαμος των σκαθαριών. Μέλος των Quarrymen, ήταν και ο κιθαρίστας Ken Brown ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στις 9 Ιουνίου από μετά από χρόνια μάχη με το εμφύσημα.

Ο Brown ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του κουαρτέτου Les Steward όπου έπαιζε κιθάρα μαζί με τον George Harrison. Όταν ο αρχηγός της μπάντας αρνήθηκε να παραστεί σε ένα live oι Brown και Harrison κάλεσαν τους Lennon και McCartney και όλοι μαζί εμφανίστηκαν με το όνομα The Quarrymen (εμπνευσμένο από το όνομα του σχολείου στο οποίο όλοι είχαν φοιτήσει).

Η μπάντα έδωσε επτά συναυλίες όμως ο Brown στην τελευταία συναυλία έσπασε το πόδι του και δεν κατάφερε να εμφανιστεί. Αργότερα και μετά από έναν καυγά ο Brown θα εγκατέλειπε το σχήμα.

Ο κιθαρίστας τον τελευταίο χρόνο πριν από τον θάνατό του δούλευε την αυτοβιογραφία του με τίτλο ‘Some Other Guy’.

Ακολουθεί ένα video με την πρώτη ηχογράφηση των Quarrymen σε μια διασκευή του Buddy Holly:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι ...

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

FEATURED TODAY

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Top