Η εφημερίδα Documento ζήτησε από τον Κώστα Θελούρα, εκτελεστικό διευθυντή της High Priority Promotions, να γράψει την άποψή του σχετικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο των συναυλιών εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Κώστας Θελούρας μίλησε για "μια επιπόλαιη και βιαστική ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισµού σχετικά µε τη δυνατότητα οργάνωσης συναυλιών σε υπαίθριους χώρους από τις 15 Ιουλίου και έπειτα. Μια ανακοίνωση γενικευµένη, χωρίς αναφορά σε επαρκή µέτρα στήριξης του κλάδου και δίχως σαφείς οδηγίες ως προς την ασφαλή διεξαγωγή των συναυλιών".

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, και παραθέτει στο κείμενό του, είναι εύλογα:

• Μέχρι πόσα άτοµα θα µπορούν να παρακολουθούν µια συναυλία;

• Πώς θα τηρηθούν οι αποστάσεις σε συναυλίες ορθίων και ειδικά νεανικού κοινού;

• Ποιος θα επωµιστεί το οικονοµικό κόστος που θα προκύψει προκειµένου να διανεµηθεί υγειονοµικό υλικό στο κοινό ή να θερµοµετρηθεί το κοινό κατά την είσοδο ή να υπάρχει περισσότερο από το συνηθισµένο προσωπικό ασφαλείας;

• Πώς θα είναι βιώσιµη µια συναυλία όταν το όριο πληρότητας είναι 40%;

• Πώς ο διοργανωτής θα πραγµατοποιήσει µια συναυλία αφού καµία ασφαλιστική εταιρεία δεν µπορεί να τον καλύψει από άποψη αστικής ευθύνης λόγω της Covid-19;

Και καταλήγει: "∆ίνοντας την άδεια να πραγµατοποιηθούν τελικά συναυλίες, ενώ αρχικά «κρινόταν απίθανο», το κράτος αυτοαναιρείται και αποποιείται τις ευθύνες του, καθιστώντας τις επιχειρήσεις αποκλειστικά υπεύθυνες για την επιβίωσή τους. Οι συναυλίες όµως κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ανέφικτο να πραγµατοποιηθούν, οι επιχειρήσεις δεν θα µπορούν να αντεπεξέλθουν και οι εργαζόµενοι θα χάσουν το εισόδηµά τους. Συνεπώς, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον κλάδο στον µέγιστο βαθµό και να παρατείνει τα µέτρα οικονοµικής ενίσχυσης που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόµενους, ώστε να µπορέσουν να επιβιώσουν έως ότου επανέλθει κανονικά η δραστηριότητά τους".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured