Εξώδικο απέστειλε ο Σταμάτης Κραουνάκης προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τη συναυλία της καρότσας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, που δημοσιεύει το εξώδικο, η αποζημίωση που διεκδικεί ο Σταμάτης Κραουνάκης θα κατευθυνθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η εξώδικη διαμαρτυρία απεστάλη στις 29/4 και επικεντρώνεται στη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τους ανθρώπους του Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των μέτρων του κορονοϊού.

Ως προς τη συναυλία της καρότσας, ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός απαλλάσσει από κάθε κριτική την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους λοιπούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Για τη στάση δε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και τις εικόνες που τη συνόδευσαν, ψέγει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη (ερήμην των καλλιτεχνών) και «αναγκαστική κατευθυνόμενη πορεία» με τη «σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

Ο κ. Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured