Στα 9 δισεκατομμύρια είναι πολύ πιθανό να φτάσει ο λογαριασμός για την παγκόσμια συναυλιακή βιομηχανία. Ακούμε, πλέον, σε όλους τους τόνους από τους διοργανωτές συναυλιών για τη μεγάλη ζημία που έχουν υποστεί και είναι πολύ πιθανό, βάσει των σχεδίων της κυβέρνησης που έχουν κυκλοφορήσει, να μην ξαναδούμε συναυλίες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Φανταστείτε τι σημαίνει για χώρες που αυτή τη στιγμή βιώνουν την τραγωδία με εκατοντάδες -καθημερινά- νεκρούς και τι σημαίνει και για όλο τον πλανήτη, μιας και οι περιοδείες δεν πρόκειται να κάνουν διακρίσεις, ανάλογα με το πώς τα πήγε η κάθε χώρα σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Η Pollstar, εταιρία που ξεκίνησε κάποτε (στα πρώτα χρόνια του web) να καταγράφει τα events σε όλο τον κόσμο και πλέον διεξάγει έρευνες, ανακοίνωσε έναν πρόχειρο υπολογισμό των ζημιών της συναυλιακής βιομηχανίας, χωρίς βέβαια να είναι σε θέση να υπολογίσει και τις επιμέρους μικρότερες, τοπικές αγορές. Αλλά ακόμα κι αν αυτές ήταν στο νούμερο, η πτώση αυτή δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία. 

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία η συναυλιακή βιομηχανία διεθνώς περνάει τη χρυσή εποχή της και έχει σηκώσει (μαζί με τα online services) τον σταυρό της αποκατάστασης από τις απώλειες των εσόδων των φυσικών πωλήσεων. Αυτό, όμως, θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα.

Τα στοιχεία της Pollstar λένε ότι 8,9 εκατομμύρια δολάρια αφορούν σε έσοδα συναυλιών που είναι αβέβαιο αν θα πραγματοποιηθούν. Αν οι περιοδείες ξεκινήσουν στα τέλη του Αυγούστου, μπορεί το νούμερο να πέσει στα 5,2 εκατομμύρια, αν και οι αναλυτές του χώρου δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για το σενάριο αυτό. Ακόμα κι αν οι συναυλίες ξαναρχίσουν κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, η πραγματοποίηση ειδικά μεγάλων tour αμέσως μετά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Η επιστροφή στην πραγματικότητα θα είναι σταδιακή και αυτό το έχουμε όλοι μας εμπεδώσει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured