news.team

«Η καλοκαιρινή περίοδος έχει χαθεί» είναι ο τίτλος του χθεσινού ρεπορτάζ του Νικόλα Ζώη στην Καθημερινή. Στο ρεπορτάζ αυτό, εγχώριοι διοργανωτές δεν εκφράζουν μόνο τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα του κλάδου τους, αλλά μιλούν για μια χρονιά που έχει σχεδόν... χαθεί.

«Η ζημία είναι ανυπολόγιστη. Εξαρτάται από το οικονομικό μέγεθος των παραγωγών και συναρτάται με την απώλεια των κερδών αλλά και την ύπαρξη των ανελαστικών εξόδων των εταιρειών», αναφέρει στον δημοσιογράφο η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και managing director της εταιρείας παραγωγής Prospero. Ενδεικτικά, η Prospero ακύρωσε τις συναυλίες όλων των καλλιτεχνών της (όπως των Δήμητρας Γαλάνη, Νατάσσας Μποφίλιου, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Φοίβου Δεληβοριά, Σαβίνας Γιαννάτου, Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη και Κατερίνας Πολέμη), από τις 12 Μαρτίου μέχρι το τέλος Μαΐου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν δηλώσεις του Σταύρου Στριλιγκά, υπεύθυνου της Detox Events (διοργανώτριας του Ejekt Festival, που έχει προγραμματίσει για τις 5 Ιουνίου τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers), ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ζημία είναι ολοσχερής. «Εχει σταματήσει να υφίσταται το αντικείμενο», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Ολο το 2020, ως χρονιά, έχει τελειώσει. Λογικά, δεν θα έχει δοθεί άδεια για συναυλίες το καλοκαίρι, επομένως το Ejekt Festival θα είναι πρακτικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου. Μην ξεχνάμε και ότι μιλάμε για συναυλίες “εισερχόμενες”, από χώρες όπου η εξέλιξη της πανδημίας έχει άλλους ρυθμούς».

Όλο το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured