Σε heavy metal γιορτή εξελίσσεται το Rockwave 2018, ύστερα από τις προσθήκες που ανακοινώθηκαν για τις ήδη πολυαναμενόμενες μέρες των Iron Maiden και των Judas Priest.

Την Πέμπτη λοιπόν 19 Ιουλίου, στη μέρα των Judas Priest, θα δούμε στη Μαλακάσα δύο θρυλικά ονόματα του παραδοσιακού heavy metal ήχου: τους Βρετανούς βετεράνους Saxon, που φέτος επέστρεψαν με τον γερό δίσκο Thunderbolt (δείτε τι έγραψε γι' αυτόν ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ) και τους Γερμανούς Accept, που -αν και δίχως τον Udo Dirkschneider πλέον- περνάνε δεύτερη νιότη από όταν πήραν ως τραγουδιστή τον Αμερικανό Mark Tornillo. Για του λόγου το αληθές, το Blind Rage του 2014 τους χάρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της μακράς τους καριέρας (στη δισκογραφία από το 1979), κατακτώντας το νούμερο 1 της Γερμανίας και μπαίνοντας στο top-40 των Η.Π.Α. (#35). Στην Αθήνα βέβαια θα έρθουν περιοδεύοντας για το Rise Of Chaos του 2017, που δεν πέτυχε ανάλογες επιδόσεις (Γερμανία #3, Η.Π.Α. #140).

Στο πλευρό των Iron Maiden, αντιθέτως, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, θα δούμε δύο hot ονόματα της νεότερης «σκληρής» γενιάς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έρθουν οι Volbeat από τη Δανία, συναυλιακό απωθημένο για κάμποσο και ετερόκλητο κοινό -η εγχώρια indie κοινότητα αριθμεί κάμποσους fans. Ο τελευταίος τους μέχρι σήμερα στούντιο δίσκος Seal Τhe Deal & Let's Boogie (2016) κατέκτησε με άνεση το νούμερο 1 της Δανίας και της Γερμανίας και τους είδε να θριαμβεύουν στις «δύσκολες» για τον hard & heavy ήχο αγορές των Η.Π.Α. (#4) και της Βρετανίας (#16).

Οι Tremonti, πάλι, είναι η μπάντα του Mark Tremonti, κιθαρίστα των Creed και Alter Bridge. Στην Αθήνα θα έρθουν με νέο δίσκο στις αποσκευές τους, το A Dying Machine, το οποίο διαδέχεται το πετυχημένο Dust του 2016 (Η.Π.Α. #16, Βρετανία #34).

Και αναμένονται και άλλα ονόματα και για τις 2 μέρες, ιδιαίτερα αυτά των Ελλήνων καλλιτεχνών που θα κληθούν να ανοίξουν τις 2 μέρες του φετινού φεστιβάλ.

{youtube}-49noOAFsG8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured