View More

Η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει με ένα παραδοσιακό μοιρολόι από τη θρακιώτικη παράδοση

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά το «Γιατί πουλί μ’» με φόντο την Κωνσταντινούπολη

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Δύο ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην Ελλάδα, το διαδικτυακό κανάλι του διεθνούς ιστότοπου, Nowness, παρουσιάζει το γυρισμένο στην Κωνσταντινούπολη video clip του νέου κομματιού της Μαρίνα Σάττι.

Πρόκειται για την εκδοχή της αγαπημένης τραγουδοποιού στο «Γιατί πουλί μ’», ένα μοιρολόι για την πτώση της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτό διασώθηκε από τους Κεσσανιώτες πρόσφυγες της Θράκης.  

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Nowness:

«Η Μαρίνα Σάττι βάζει την ταυτότητά της σε ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι με το νέο ατμοσφαιρικό της μουσικό βίντεο, «Γιατί πουλί μ’». Οι στίχοι είναι από ένα τραγούδι-ποίημα για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί έχουν κοπεί τα φτερά του. Αυτή η αλληγορία είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και περιγράφει την κατάσταση της αδυναμίας να ζήσει κανείς και να δημιουργήσει λόγω της απώλειας των ριζών του. 

Μεγαλώνοντας σε ένα διαπολιτισμικό σπίτι, η Μαρίνα Σάττι συσχετίστηκε με τους στίχους αυτού του τραγουδιού. Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η τραγουδίστρια ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την ταυτότητα. «Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η Μαρίνα, «ένας εσωτερικός αγώνας για να καταλάβω—να ομαλοποιήσω—την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να βγάλω νόημα, όχι μόνο για δική μου για χάρη αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου και για να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο μέρη του εαυτού μου».

Το ατμοσφαιρικό μουσικό βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Μαρίνα Σάττι καλεί το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια εικαστική γιορτή πολλαπλών ταυτοτήτων. Όπως η πόλη, έτσι και η Μαρίνα Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο και να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα».

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα στο Youtube κανάλι της Μαρίνας Σάττι στις 2 Μαρτίου.

https://www.instagram.com/reel/Cah251bAZBD/?utm_source=ig_web_copy_link


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο μουσικό κομμάτι του συγκροτήματος είναι γεγονός, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία

Δείτε το νέο clip του συγκροτήματος σκηνοθεσία Ηλία Δούλη, από τον ολοκαίνουριο LP τους, Deluxe

Ο White είχε συνεργαστεί στην μουσική του καριέρα με δεκάδες ακόμη καλλιτέχνες, όπως ο George Harrison

FEATURED TODAY

Η ζωή, όπως την ξέραμε, επιστρέφει.

Οι επιμελητές του 6ου Big Bang Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση μιλάνε στο Avopolis για όλα όσα θα απολαύσουμε στις  28 και 29 Μαΐου. 

Το fanzine που ξεκίνησε το 1979 ο Tesco Vee έδωσε ώθηση στην ετικέτα ορόσημο για το αμερικάνικο indie και κατέγραψε έναν ακραίο ήχο που έγινε το καταφύγιο τoυ ανεξάρτητου punk.
Top
0
Shares