Ναταλία Πετρίτη

To δεύτερο single από το επερχόμενο album, “Piano In The Shower”, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου, μοιράζεται με το κοινό σήμερα ο Noda Pappa. Ιδρυτικό μέλος των garage rockers Acid Baby Jesus, που στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είδαν την φήμη τους να εκτοξεύεται και περιόδευσαν τον κόσμο στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Black Lips, Mac DeMarco, Ty Segall και άλλων.

Το πρώτο solo album του Noda Pappa συγκεντρώνει αναφορές από το glam rock , την country και ασφαλώς το ψυχεδελικό ροκ παρελθόν της μπάντας του. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «το Dancing Girls προέκυψε αβίαστα και ήταν το πρώτο κομμάτι που αφενός οδήγησε τα sessions του δίσκου και αφετέρου με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η ηχογράφηση ενός ολόκληρου σόλο άλμπουμ μου είναι κάτι που μπορούσα και ήθελα να κάνω. Όλα τα όργανα ηχογραφήθηκαν εξίσου αβίαστα ενώ τα φωνητικά προέκυψαν με ένα μόλις take. Μου αρέσει που συνδυάζει την αίσθηση του ανάλαφρου - αέρινου σε επίπεδο σύνθεσης, ενώ οι στίχοι του δημιουργούν την σουρεαλιστική εικόνα ανθρώπων που παλεύουν για λίγη φήμη».

Όχι πολύ μακριά από την δεύτερη χρυσή εποχή των Rolling Stones, αυτή από τα τέλη των ‘70s - αρχές ‘80s, το “Dancing Girl” συνεχίζει το ταξίδι με το πουκάμισο λαχούρι στην Carnaby Street του Λονδίνου όπως πετυχημένα έγραψε για το πρώτο single, “Bad Liver”, ο Μάκης Μηλάτος.

Ακούστε εδώ το κομμάτι:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured