Ναταλία Πετρίτη

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί  η συλλογή της Puzzlemusik με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Ο τίτλος της συλλογής είναι «15» και συμμετέχουν σε αυτήν αλφαβητικά:

Αντώνης Λιβιεράτος , ARTéfacts Ensemble, Γιάννης Κασέτας, Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο, Demetria,  Κ.Βήτα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Next Step, Playground Theory, Σωτήρης Δεμπόνος, Theo Καπηλίδης , Τρύφων Λάζος , Χρήστος Αλεξόπουλος ,Ψύλλοι στ'Άχυρα.

Η κυκλοφορία αυτή γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Puzzlemusik (φθινόπωρο 2006) και συγκεντρώνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του τρέχοντος ρόστερ της.         

Η Puzzlemusik ανακοίνωσε την λειτουργία της στις 21 Σεπτεμβρίου του 2006 και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στις 27 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Πνευματικό παιδί του συνθέτη και παραγωγού Χρήστου Αλεξόπουλου, η εταιρεία ενέταξε από νωρίς στο δυναμικό της καλλιτέχνες με προσωπικό, αναγνωρίσιμο στίγμα, πολύ συχνά από τους ντεμπούτο τους ήδη. Ο ήχος της Puzzlemusik ήταν και παραμένει το άθροισμα των ιδιαιτεροτήτων των καλλιτεχνών της. 'Ενα παζλ δημιουργικών αναζητήσεων της εποχής μας. Κύριες (αλλά όχι και οι μόνες) ηχητικές κατευθύνσεις της η jazz, η eclectic instrumental μουσική, η improv μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της, η ελληνική τραγουδοποιία αλλά και σχήματα που τραγουδούν με αγγλικό στίχο.

Όλες οι παραπάνω τάσεις αποτυπώνονται τόσο στη συλλογή "15", όσο βέβαια και στα 70 άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία από το 2006 ως σήμερα (χωρίς να υπολογίζονται τα κατά καιρούς singles).

Η συλλογή "15" αποτελεί την 71η άλμπουμ κυκλοφορία της Puzzlemusik.

Το πλήρες tracklist της συλλογής "15":

  1. Χρήστος Αλεξόπουλος  / Γιάννης Κασέτας A Tribe In Limbo

Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας και ο συνθέτης και παραγωγός Χρήστος Αλεξόπουλος συνεργάζονται σε μια κοινή ηχογράφηση για πρώτη φορά. Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε digital single το φθινόπωρο για να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη συλλογή.

  1. Κ.Βήτα  – Ochre

Instrumental κομμάτι που είχε μείνει ανολοκλήρωτο κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων προηγούμενου άλμπουμ του Κ.Βήτα και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα με αφορμή τη συλλογή "15".  

  1. George Kontrafouris Trio Deep South (Trio Version)

Το άλμπουμ του τρίο με τίτλο "Deep South" θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022. Εδώ το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, στην original πιάνο-εκδοχή του. Στο άλμπουμ θα εμφανιστεί σε άλλη μορφή.

  1. The Next Step Quartet  God Only Knows

To jazz κουαρτέτο των Θοδωρή Κότσυφα, Γιάννη Παπαδόπουλου, Ντίνου Μάνου και Billy Pod σε ένα out-take από το πρόσφατο άλμπουμ τους "At The Zoo". Instrumental διασκευή στο κομμάτι των Beach Boys.

  1. Theo Kapilidis  – Why The Princess Sleeps

Κομμάτι για σόλο κιθάρα ηχογραφημένο στο home studio του Uli Heinzler στη Ζυρίχη, ειδικά για τη συλλογή.

  1. ARTéfacts Ensemble & ΠάνοςΗλιόπουλος (*1984) - VORHAND MMXX

Σύνθεση του Πάνου Ηλιόπουλου. Εδώ, το ARTéfacts Ensemble εμφανίζεται με τη μορφή τρίο: Θοδωρής Βαζάκας - μαρίμπα, Σπύρος Τζέκος - κλαρινέτο και Guido De Flaviis - σαξόφωνο.

  1. Μπάμπης Παπαδόπουλος  Melo pt. 1 (rework)

Οι Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας  (αμφότεροι σε ηχοληψία, μίξη, παραγωγή) "επισκέπτονται" το κομμάτι, χρόνια μετά την πρώτη του ηχογράφηση. (Στο  "Σκηνές από ένα ταξίδι" του 2008.) Το rework αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2021 ειδικά για τη συλλογή. 

      8. Demetria  – My Trauma Is On You

Η Demetria έκανε το ντεμπούτο της στην Puzzlemusik το φθινόπωρο του 2021 με το τραγούδι  "Tomorrowland", single προπομπό του concept  άλμπουμ της  "Pillow Shifter " (2022). Το "My Trauma Is On You" ηχογραφήθηκε  για τη συλλογή "15". 

  1. Ψύλλοι στ'Άχυρα Ψυχιατρική (rework)

Το τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος (2018) που είχε για τίτλο το όνομα τους. Με αφορμή τη συλλογή "15" οι Ψύλλοι προσεγγίζουν ξανά το τραγούδι, με μία πολύ διαφορετική ματιά.

    10. Τρύφων Λάζος  – Στη Ζούλα

Τραγούδι ηχογραφημένο για αυτή τη συλλογή.

     11. Αντώνης Λιβεριάτος   – Το Μέλλον

Out-take από το  άλμπουμ του Αντώνη Λιβιεράτου "4 1/2 " (2018)

    12. Playground Theory  – Mud and Waves

Τραγούδι ηχογραφημένο για αυτή τη συλλογή.

    13. Σωτήρης Δεμπόνος  – Isolation Blues (of the Ionian School)

Κομμάτι που ως τώρα είχε εμφανιστεί μόνο στο YouTube κανάλι του Σωτήρη Δεμπόνου στη σειρά βίντεο "Video art homework during Coronavirus lockdown". Στη συλλογή "15" το κομμάτι κάνει την πρώτη δισκογραφική του εμφάνιση.

Μίξη και mastering της συλλογής : Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)

Εξώφυλλο και Artwork : Ελένη Κεσαπίδου

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal, Amazon Music, Qobuz και άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες.  

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η συλλογή "15" θα κυκλοφορήσει και σε CD στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία.

YouTube link για το κομμάτι "Deep South (Trio Version) του τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη: 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured