news.team

Η ένωση όλων των δημιουργών σε έναν, ενωμένο φορέα και η λύση στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων για τους δημιουργούς είναι δύο τομείς στους οποίους έχουμε εξελίξεις. Η ΕΔΕΜ έστειλε κάλεσμα στους δημιουργούς, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι βοήθησε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και η ομάδα της πρώτης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα τελικά βήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσει ο Οργανισμός στις 7 Ιουνίου. Όπως αναφέρουν στη δεύτερη ανακοίνωσή τους, στόχος είναι "η απαγκίστρωση από το κράτος, η υψηλού επιπέδου τεχνοκρατική διοίκηση, η μεγιστοποίηση των εισπράξεων και των διανομών,  ο έλεγχος των δημιουργών στις διανομές τους, η διαφάνεια, η δυναμική επιτέλους είσπραξη από το ψηφιακό τοπίο".

Αναλυτικά, οι δύο ανακοινώσεις:

1η ανακοίνωση

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε χθες για όλους μας-με την κοινή υπογραφή της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη και του Υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής κυρίου Σκυλακάκη. Έχουμε πια τον δικό μας οργανισμό, όπως παντού στον κόσμο, μακριά από κερδοσκόπους και μακριά από το κράτος.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως με ειδική μέριμνα της Υπουργού Πολιτισμού κινούνται και άλλα πολύ σημαντικά αιτήματά μας-αυτό της ενίσχυσής των ΟΣΔ στην πανδημία, αυτό ενός θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα και αυτό του ενιαίου -επιτέλους- φορέα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Ο επόμενος μήνας λοιπόν θα έχει εξελίξεις, και είμαστε εδώ για να τις κρίνουμε και να τις ενισχύσουμε.
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά: όλος ο αγώνας που δώσαμε και δίνουμε ως σώμα δημιουργών υπήρξε υπερκομματικός και δεν διακατέχεται από καμιά a priori εμπάθεια.
Έχουμε μεγάλες αγωνίες και ευαισθησίες και το θέμα των δικαιωμάτων μας απασχόλησε έντονα και με πολλές έσωθεν πληγές την τελευταία δεκαετία.
Όταν γίνονται πράγματα που μας ανησυχούν δεν γίνεται παρά να τους δίνουμε τις διαστάσεις της ανησυχίας μας.Έχει αποδειχθεί πως σε πολλές περιπτώσεις (προσπάθειες νεκρανάστασης του υπερχρεωμένου μοντέλου ΑΕΠΙ πχ) είχαμε δικιο. Όταν πάλι γίνεται κάτι καλό, δεν γίνεται παρά να το επαινούμε.
Σήμερα είναι μια καλή μέρα: η ΕΔΕΜ είναι εδώ και κάνει με πυρετώδη ταχύτητα συμβάσεις με τα μέλη της.Κοινοποιούμε το στάτους της Γενικής μας Διευθύντριας και ευχαριστούμε τους δημιουργούς, τους θεσμικούς παράγοντες, τις τεχνοκρατικές και νομικές ομάδες και τους εργαζομένους που έφεραν τα πράγματα ως εδώ.
Αγαπητοί συνάδελφοι, κάντε άμεσα τη σύμβασή σας με τον οργανισμό σας. Στο μέιλ που αναφέρει η κα Κατσέλη: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2η ανακοίνωση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΔΕΜ»
Αγαπητοί συνάδελφοι,
από χτες εκατοντάδες δημιουργοί και δικαιούχοι λαμβάνουν και υπογράφουν τις συμβάσεις τους στην ΕΔΕΜ.
Η διεύθυνση από την οποία λαμβάνετε τις συμβάσεις και τις οδηγίες είναι η εξής:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αν δεν έχετε ήδη λάβει τη σύμβασή σας, καλείτε στο 210-3644260.

Η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη και ομάδα τεχνοκρατών προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα τελικά βήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσει ο Οργανισμός στις 7 Ιουνίου.
Στόχοι η απαγκίστρωση από το κράτος, η υψηλού επιπέδου τεχνοκρατική διοίκηση, η μεγιστοποίηση των εισπράξεων και των διανομών,  ο έλεγχος των δημιουργών στις διανομές τους, η διαφάνεια, η δυναμική επιτέλους είσπραξη από το ψηφιακό τοπίο.

Στόχος επίσης μεγάλος και σημαντικός η ένωση όλων των δημιουργών σε ΕΝΑΝ, ΕΝΩΜΕΝΟ φορέα. Η διάσπαση σε δύο οργανισμούς δεν ωφέλησε κανέναν. Καλούμε την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ να αναστείλει όλες τις δικαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΔΕΜ. Από την πλευρά μας, οι δημιουργοί, τα σωματεία και οι εκδότες ελληνικού και ξένου τραγουδιού που στηρίζουν την ΕΔΕΜ έχουμε εξουσιοδοτήσει την κα Κατσέλη να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να γίνουμε ένα με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τώρα που έχουμε πια μεταβεί ολοκληρωτικά από την ΑΕΠΙ και την κρατική εποπτεία της ΕΥΕΔ σε έναν μεγάλο, ανεξάρτητο και με μιαν εξαιρετική διευθύντρια Οργανισμό.

Ας υπογράψουμε λοιπόν, όλοι, άμεσα τις συμβάσεις μας. Και η επόμενη μέρα για το πνευματικό δικαίωμα είναι ήδη εδώ.

Ανακοίνωση για το θέμα υπήρξε και από τον Φοίβο Δεληβοριά:

Γι’αυτό το σπίτι περπατήσαμε πολύ, τσακωθήκαμε και συμφιλιωθήκαμε, συκοφαντηθήκαμε και ηρωοποιηθήκαμε, αρρωστήσαμε και καπελωθήκαμε-κι όλα για να παραμείνουμε ελεύθεροι, μποέμ, μουσικά και πολιτικά ανεξάρτητοι και κύριοι των έργων μας. Δεν έχει τίποτα πια σημασία, σημασία έχει που γραφόμαστε κατά εκατοντάδες από χτες. Όλα τα είδη, όλες οι γενιές, προστατεύοντας τις διαφορές μας αλλά μόνο όλοι μαζί. Αν είστε συνάδελφος και δεν το πήρατε είδηση, η ΕΔΕΜ των δικαιούχων μουσικής είναι εδώ. Πληροφορίες κάτωθι και η ισχύς εν τη ενώσει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured