#ΜένουμεΣπίτι με ραδιόφωνο: Αύξηση της ακρόασης ραδιοφώνου, με το 82% ακρόαση στην Αττική!

Επιστροφή στο βασικά, επιστροφή στο ραδιόφωνο...

news.team
news.team

Εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας και των πρωτόγνωρων συνθηκών που περνάει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ραδιόφωνο φένεται ότι παραμένει καλή συντροφιά για όλους που #ΜένουμεΣπίτι. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία της μέτρησης ραδιοφωνικής ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, που διενεργείται στον Νομό Αττικής από τις εταιρείες MRB HELLAS και GLOBAL LINK.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι 8 στους 10 κατοίκους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο καθημερινά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή πως, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες της μέτρησης, παρατηρείται αύξηση της μέσης διάρκειας ημερήσιας ακρόασης. Ειδικά τις καθημερινές, η ακρόαση ραδιοφώνου αγγίζει το 82%, ενώ η μέση διάρκεια ακρόασης ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως.

Ως προς τον χώρο ακρόασης παρατηρείται ξεκάθαρα –και αναμενόμενα– αύξηση της ακροαματικότητας στο σπίτι.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά το ίδιο διάστημα της μέτρησης ακροαματικότητας των ραδιοφώνων, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΑΕΜΑΡ, ο δείκτης της κάλυψης καταγράφει επίσης πως οι 8 στους 10 κατοίκους ακούν ραδιόφωνο σε καθημερινή βάση. Καθώς η έρευνα ξεκίνησε (μόλις) στις 28 Ιανουαρίου, η επιστημονική παρατήρηση θα επιτρέψει συμπεράσματα με πρόσθετους δείκτες σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Στις δύσκολες αυτές ημέρες, οι ακροατές αναγνωρίζουν τη δύναμη του #αγαπημένου #μέσου και συνεχίζουν να επιλέγουν την παρέα του, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, την απόδραση, την επικοινωνία και την αμεσότητα. Και τους ευχαριστούμε για αυτό!Με την ατομική ευθύνη όλων μας, την ανθρωπιά και την αγάπη για τον συμπολίτη μας, εγκαταλείπουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Μένουμε μαζί στο σπίτι, με την ζωντανή παρέα του ραδιοφώνου. Εμείς, οι άνθρωποι του ραδιοφώνου φροντίζουμε καθημερινά  γι αυτό» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα δείτε και θα ακούσετε το σαββατοκύριακο στο Backstage Film Festival

Ακούστε την κουβέντα της σκηνοθέτιδας με τον Δημήτρη Λιλή και μαζί μια playlist με τα αγαπημένα της Nick Cave ...

Στο I Slept With Joey Ramone που ετοιμάζεται για το Netfllix.

FEATURED TODAY

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Με την ευκαιρία της δωρεάν προβολής του Straight To You (1994), ανατρέχουμε στο σχετικό αφιέρωμα του SONIK.

Η Ζώης Χαλκιόπουλος ξεσκονίζει τα συνθεσάιζερ "made in Greece", μαζί με μια Spotify λίστα που συνεχώς θα μεγαλώνει.

Top