Ο θάνατος του Γιάννη Σπανού το 2019 λειτούργησε ως καταλύτης για τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ, φέρνοντας -όπως δήλωσαν- «εμμονικά στο μυαλό τους» το θρυλικό του τραγούδι "Κάτω Από Τη Μαρκίζα", το οποίο έγραψε το 1977 σε στίχους Μάνου Ελευθερίου για τη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού, που με τη σειρά της του χάρισε μια εμβληματική ερμηνεία.

«Έχοντας περάσει πολλές όμορφες ώρες μαζί του, παίζοντας, σκαλίζοντας και τραγουδώντας το», σημειώνει το γκρουπ του Γιάννη Αγγελόπουλου (Jan Van de Engel), δημιουργήθηκε τελικά μια διασκευή. Την οποία και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε γι' αυτήν ο Γρηγόρης Πανόπουλος. Τραγουδάει, σημειωτέον, ο Φώτης Σιώτας.

Το κατά ΓΙΑΝ ΒΑΝ "Κάτω Από Τη Μαρκίζα" διατίθεται ως ψηφιακό single, είναι δε το πρώτο τους νέο δείγμα γραφής μετά το ΕΡ του 2019 Κακό Ποίημα, με τον Παύλο Παυλίδη: πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Μιχάλης Τσαντίλας.

Κατά τα λοιπά, το συγκρότημα ετοιμάζεται για μια live εμφάνιση στο Faust, σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τον πανικό των ημερών. Βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες πατώντας εδώ. UPDATE: Η εκδήλωση ακυρώθηκε.

{youtube}ZpzAtpptQXg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured