Έχοντας τη δική τους underground φήμη στο εγχώριο post-punk στερέωμα χάρη στη δράση των Λώλαμα κατά τη δεκαετία του 1990, ο τραγουδιστής τους Χρήστος Τζιώκος και ο κιθαρίστας τους (αλλά και ουτίστας) Στέλιος Εμμανουηλίδης έστησαν το 2012 τους Λώλαμα Δύο στη Θεσσαλονίκη -ως συνέχεια της αρχικής μπάντας, 15 χρόνια μετά τη διάλυσή της (1997).

Το γκρουπ μπήκε στη δισκογραφία το 2014 με το άλμπουμ Σχεδόν Ετοιμόρροπα (δείτε τι είχε γράψει στις σελίδες μας γι' αυτό ο Βαγγέλης Χαλικιάς, πατώντας εδώ) και τώρα είναι έτοιμο για το δεύτερό του βήμα. Ως promo λοιπόν γι' αυτό, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Πουλιά-Μετανάστες" στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Πουλιά-Μετανάστες" προλογίζει το νέο άλμπουμ Ακτηνογραφία, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου από τη Labyrinth Of Thoughts, σε 100 αριθμημένες κόπιες. 

Οι στίχοι είναι παρμένοι από το βιβλίο του Χρήστου Τζιώκου Ακτηνογραφία, το οποίο παρουσιάζει «οκτώ ακτηνογραφίες με ονόματα ζώων που αναρωτιούνται πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε κτήνος, σκορπώντας γύρω του τόση βία και τόσο πόνο».

{youtube}C2YAgu9X11U{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured