news.team

Λίγο βόρεια Ελλάδα και λίγο Επτάνησα έδωσαν το όνομα Babo Koro, το οποίο σημαίνει «η γιαγιά που χορεύει και τραγουδάει» -με το βορειοελλαδίτικο Μπάμπω να αντανακλά τη γιαγιά και το επτανησιακό Koro (χορωδία) τον χορό και το τραγούδι.

Με αυτό το ιδιαίτερο όνομα συστήθηκε στο κοινό το γκρουπ που έχουν φτιάξει οι Δημήτρης Αναστασίου (βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν), Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα, φωνή), Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή), Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά), Γιάννης Δίσκος (σαξόφωνο, κλαρίνο) & Μιχάλης Δάρμας (κοντραμπάσο). Και ιδιαίτερη αποδείχθηκε και η μουσική που κατέθεσαν στο πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ Σίσυφος, αντηχώντας τις παραδόσεις των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με στίχους που, όπως λένε, προσφέρουν «ένα επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα». Στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου μπορείτε να πάρετε μια γεύση, βλέποντας το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης (γνωστός από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Το Νησί) για το τραγούδι "Γέλα Μου".  Περισσότερα για το γκρουπ μπορείτε να μάθετε στην επίσημη σελίδας τους http://www.babokoro.com/ 

Τώρα, γιορτάζοντας την έκδοση του άλμπουμ Σίσυφος, οι Babo Koro λανσάρουν και μια σειρά σπέσιαλ t-shirts (δείτε τη φωτογραφία άνωθεν). Και το Avopolis, σε συντονισμό μαζί τους, σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε 2 από αυτά. 

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωσή μας θα πρέπει να έχετε κάνει like στη σελίδα μας στο Facebook (εδώ), να κάνετε έπειτα like στο σχετικό με τον διαγωνισμό post -το οποίο θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 11.30 το πρωί- και να σχολιάσετε από κάτω βάζοντας #babokoro. 

Ο διαγωνισμός μας θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ανακοινωθούν αμέσως μετά, με δημόσιο σχόλιο στο post του διαγωνισμού, όπου θα αναγράφεται και το πώς θα παραλάβουν το δώρο τους. 

{youtube}DNzJOgD968g{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured