Θλίψη δημιούργησε η επιβεβαίωση των νέων για τον θάνατο του Γιάννη Σπάθα, βιρτουόζου της ηλεκτρικής κιθάρας και ενός από τους σπουδαιότερους μουσικούς που ανέδειξε ο τόπος μας.

Ο Σπάθας ξεκίνησε από τους Παξούς, μεγάλωσε όμως στον Πειραιά. Έμαθε από νωρίς ακορντεόν, κιθάρα και τύμπανα και το 1966, όντας ακόμα έφηβος, συνίδρυσε το συγκρότημα Persons, το οποίο μετασχηματίστηκε στους περίφημους Socrates Drank The Conium -ένα από τα πιο διάσημα εγχώρια ροκ συγκροτήματα, που μπόρεσε να λάμψει και διεθνώς. 

Μετά τη διάλυσή τους το 1983, ο Σπάθας δούλεψε ως κιθαρίστας και ενορχηστρωτής για μεγάλα ονόματα του έντεχνου χώρου, συνεργαζόμενος (μεταξύ άλλων) με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνος Λοΐζο, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την Ελένη Καραΐνδρου, τους Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα κ.ά.

Το 1999 έβγαλε τον πρώτο και μοναδικό του σόλο δίσκο, ονόματι Τα Μυστικά Του Δρόμου. O Σπάθας παρέμενε ενεργός ως και τα σημερινά χρόνια και ο θάνατός του ξάφνιασε τους θαυμαστές του, καθώς τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε τελευταία δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ήταν 69 ετών. 

{youtube}kcRMPyUXcWA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured