Γεννημένη στη Χίο, αλλά μεγαλωμένη στην Κομοτηνή, η Καίτη Παρίτση αγαπούσε από μικρή το τραγούδι. Στα 12 της χρόνια ακολούθησε την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου και πήρε μαθήματα μουσικής δίπλα στον πιανίστα Αρίστο Τριανταφυλλίδη. Ως αποτέλεσμα αυτών, εμφανίστηκε το 1938 στη δισκογραφία των 78 στροφών με το τραγούδι του Λεό Ραπίτη "Απόψε Θα Χωρίσουμε".

Κατόπιν, ήρθε κοντά με τον κύκλο του Αττίκ και του Χρήστου Χαιρόπουλου, με αποτέλεσμα να γίνει δημοφιλής στον χώρο του ελαφρού ρεπερτορίου, γνωρίζοντας αρκετές επιτυχίες -μία από τις πιο γνωστές ήταν και η επανεκτέλεση στο "Δυο Πράσινα Μάτια", ένα βαλσάκι του Μίμη Κατριβάνου σε στίχους Κώστα Κιούση, το οποίο είπε το 1946 με την ορχήστρα του Μιχάλη Σουγιούλ, ντουέτο με τον Τώνη Μαρούδα. Ήταν μάλιστα αυτή που ντούμπλαρε με τη φωνή της τη Ζανέτ Λακάζ στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα "Χειροκροτήματα" (1944), ερμηνεύοντας το τελευταίο τραγούδι που έγραψε ο Αττίκ πριν πεθάνει, το "Χωρίς Εσένα". 

Οι περιοδείες που έκανε ως τραγουδίστρια στο εξωτερικό μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχαν ως αποτέλεσμα να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της στο Λονδίνο -και να εγκαταλείψει το τραγούδι για χάρη της οικογενειακής ζωής. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004. Ξεχασμένη προ πολλού από τη δημοσιότητα, πέθανε αθόρυβα την Κυριακή των εκλογών (7 Ιουλίου), όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του Facebook ο συνθέτης και πιανίστας Δαυίδ Ναχμίας, επικαλούμενος πληροφορίες από τον ποιητή Ερρίκο Σοφρά. 

{youtube}jN08nwKHOeI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured