news.team

Οι Αθηναίοι Solarmonkeys εμφανίστηκαν στα πράγματα κατά την τρέχουσα δεκαετία, με το ντεμπούτο τους Payblack (2015) να εκπροσωπεί τις νεο-grunge τάσεις της σύγχρονης alternative παραγωγής. 

Έκτοτε, παρότι υπήρχαν πληροφορίες για ηχογραφήσεις κάποιου 2ου άλμπουμ, τους χάσαμε βαθμιαία από το ραντάρ. 

Πρόσφατα, όμως, το σχήμα ανέκαμψε, δίνοντας την πρώτη του συναυλία μετά από καιρό στο Temple, στο πλευρό των Godsleep (Μάιος), όπου και παρουσιάστηκαν με νέα σύνθεση, καθώς πλέον συμμετέχει στο μπάσο και στα δεύτερα φωνητικά ο Δημήτρης Κότσης των (ανενεργών, πλέον) Mahakala. 

Τώρα, οι Solarmonkeys επιστρέφουν με ολοκαίνουριο τραγούδι: το λένε "In Repentance" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το "In Repentance" είναι προάγγελος ενός νέου άλμπουμ, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ή για τον τίτλο του. Το ίδιο το γκρουπ αναφέρει πάντως ότι αναμένεται «κάποια στιγμή μέσα στο 2020».

Όσο για το νέο κομμάτι, οι Solarmonkeys δηλώνουν ότι τους ενέπνευσε «η εικόνα ενός ανθρώπου που κάθεται στο παράθυρό του και παρακολουθεί τον κόσμο να αλλάζει».

Το γκρουπ εμφανίστηκε χθες στο Under The Sun Rock Festival 2019 και έχει δύο ακόμα προγραμματισμένες συναυλίες για το καλοκαίρι -μία στο Ναύπλιο (Λελέκιος Φιέστα, 26 Ιουλίου) και μία στην Πρέβεζα (PrePost Festival, 3 Αυγούστου).

{youtube}5_f9HpNljNE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured