Σε μια χρονιά που έγινε της μόδας ανάμεσα στους Έλληνες η εκλογική κάθοδος για μια θέση στα νέα δημοτικά συμβούλια, τα οποία θα αναδεικνύονταν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2019, δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι που έδωσαν τη μάχη του σταυρού.

Ανάμεσα λοιπόν στους οριστικά εκλεγμένους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Singular Logic και του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι και 4 πρόσωπα γνωστά από τη μουσική τους δράση. 

Δεσπόζει ο Νίκος Βουρλιώτης, ευρύτερα γνωστός ως NiVo. Ο 48χρονος ράπερ και συνιδρυτής του ιστορικού σχήματος των Goin' Through έδωσε την εκλογική μάχη στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας με τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα Πρώτη Ξανά» του Λάμπρου Μίχου, ο οποίος κατέβηκε ανεξάρτητος, με την άτυπη ωστόσο υποστήριξη τόσο του Κινήματος Αλλαγής, όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ο συνδυασμός εκλέγει 11 Συμβούλους, με τον Βουρλιώτη να έρχεται πρώτος σε σταυρούς (706).

Στον Δήμο Περιστερίου εκλέχτηκε ο λαϊκοπόπ τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης, ερχόμενος δεύτερος σε σταυρούς (4.552) για την επικρατούσα κίνηση «Κοινωνία Μπροστά - Ανεξάρτητη Παράταξη Πολιτών» του νυν Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος επανεξελέγη ήδη από τον πρώτο γύρο με το συντριπτικό ποσοστό 74,18%. Ο Παχατουρίδης κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έχοντας ωστόσο την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Δήμο Γλυφάδας, ο νυν Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου επανεξελέγη επίσης από τον πρώτο γύρο, λαμβάνοντας το εντυπωσιακό 79,12 των ψήφων. Ο συνδυασμός του «Η Γλυφάδα Μας» υποστηρίχτηκε άτυπα από τη Νέα Δημοκρατία και ανάμεσα στους 32 Συμβούλους που έβγαλε βρίσκουμε την παλιά δόξα της εγχώριας ποπ, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία κατετάγη 5η, λαμβάνοντας 1.591 σταυρούς. Πιο χαμηλά, επίσης, με 933 σταυρούς, βρίσκεται και το όνομα της Μαίρης Μηλιαρέση -που έγινε βέβαια γνωστή κυρίως ως μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια στη δεκαετία του 1990, πέρασε όμως για λίγο και από τη δισκογραφία, με το άλμπουμ Όσο Υπάρχει Αγάπη (1992).

Τέλος, πρώτος επιλαχών στον Δήμο Αθηναίων για τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» του Νίκου Σοφιανού, ο οποίος υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ, είναι ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. Ο συνδυασμός εκλέγει 4 Συμβούλους και ο Δρογώσης είναι 5ος, έχοντας λάβει 767 ψήφους. 

{youtube}mPIrXmmou9A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured