news.team

φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

Ουσιαστικά δεύτερο μέρος μιας ενότητας με τίτλο Αποχωρισμός, το ποίημα "Το Παιδί (Φυσά Βοριάς, Φυσά Θρακιάς)" είναι από τα γνωστότερα του Γιώργου Βιζυηνού. Και τώρα γίνεται τραγούδι, μελοποιημένο από τον Νότη Μαυρουδή, ο οποίος καλεί τον Αλκίνοο Ιωαννίδη να το ερμηνεύσει: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Το "Παιδί (Φυσά Βοριάς, Φυσά Θρακιάς)" είναι ένα δείγμα γραφής από όσα περιέχονται στο νέο άλμπουμ του Μαυρουδή Άγρυπνο Φεγγάρι: Μελοποιημένοι Έλληνες Ποιητές Από Τον 19ο Και 20ό Αιώνα, το οποίο κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες σε μορφή βιβλίο/CD από τις εκδόσεις Ιανός. 

Όπως μαρτυρά και ο υπότιτλος, πρόκειται για μια δουλειά που καταπιάνεται με τη μελοποιημένη ποίηση, εστιάζοντας σε φιγούρες σαν τον προαναφερθέντα Βιζυηνό, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Κώστα Καρυωτάκη, τη Μαρία Πολυδούρη, τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, τον Κώστα Βάρναλη και τον Γιώργο Σαραντάρη. Πέραν του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ως ερμηνευτές συμμετέχουν ο Σωκράτης Μάλαμας, η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαρία Θωίδου και η Μόρφω Τσαϊρέλη.

Το Άγρυπνο Φεγγάρι θα παρουσιαστεί επισήμως σε ειδική εκδήλωση στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24), την Παρασκευή 31 Μαΐου (ώρα 21.00). Θα μιλήσουν γι' αυτό ο συνθέτης και παραγωγός Γιώργος Ανδρέου, ο αρχειοθέτης ελληνικής δισκογραφίας Πέτρος Δραγουμάνος, η πεζογράφος Μάρω Δούκα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  Γιώργος Κουμεντάκης και η ραδιοφωνική παραγωγός Ευγενία Λουπάκη. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης. Θα ακολουθήσει σύντομη ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών από τον δίσκο.

{youtube}g9btXRO17-U{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured