Υπό τον τίτλο Ποῦ Νὰ Βρῶ Τὴν Ψυχή Μου…, ο Μίκης Θεοδωράκης μάζεψε κείμενα, άρθρα, ομιλίες και συνεντεύξεις του που αφορούσαν τη μουσική και τα έβγαλε σε έναν τόμο πίσω στο 2002, από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Ένας 2ος τόμος με υπότιτλο Τέχνη και Πολιτισμός εμφανίστηκε μέσα στην ίδια χρονιά, ενώ η τριλογία ολοκληρώθηκε το 2003 με έναν 3ο τόμο με υπότιτλο Ιδέες, αφιερωμένο σε φιλοσοφικά θέματα.

Τα έργα αυτά είχαν καταστεί μη διαθέσιμα κατά την τρέχουσα δεκαετία, κενό που ανέλαβαν να καλύψουν οι εκδόσεις IANOS: ο 1ος τόμος επανακυκλοφόρησε το 2016, ακολούθησε ο 2ος το 2017 και τώρα είναι η σειρά του 3ου.

Σε αυτόν τον τόμο δημοσιεύεται και το Αντιμανιφέστο, ένα επίκαιρο κείμενο για τον λαό που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον κι ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Η επανέκδοση δίνει αφορμή για μια λαμπρή τιμητική εκδήλωση, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 18.00, στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, πολύ κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο αν βγείτε από την έξοδο Κοραή).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης μέσω ζωντανής, διαδικτυακής συνομιλίας, ενώ θα συμμετάσχουν και γνωστές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών (Διονύσης Καρατζάς, Στεφανία Μεράκου, Αναστασία Βούλγαρη, Γιώργος Κασιμάτης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Κοντογιώργης, Ανδρέας Μαράτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θέμης Μουμουλίδης, Απόστολος Γιαγιάννος).

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με δίωρη μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Στέφανο Κορκολή & Σοφία Μανουσάκη και Μπέττυ Χαρλαύτη & Γιάννη Μπελώνη.

{youtube}ivmkHc1CbtE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured