Αναστασία Τουρούτογλου

Με 2ο δίσκο μέσα στο 2016 επιστρέφει ο Κ.ΒΗΤΑ, μετά την Ομόνοια (δείτε την κριτική του Ανδρέα Κύρκου με ένα κλικ εδώ). Σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί η Συγκατοίκηση, μια ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η Συγκατοίκηση είναι παραγωγή της Στέγης, εκδίδεται όμως και διανέμεται από την Puzzlemusik σε βινύλιο, CD, καθώς και ψηφιακά. Πρόκειται για μια ρετροσπεκτίβα στη μουσική του Κ.ΒΗΤΑ, μια «γοητευτική επανασύνθεση μιας εικοσάχρονης μουσικής διαδρομής από ένα χαρισματικό σύνολο» όπως ωραία το θέτει το δελτίο τύπου: οι ARTéfacts Ensemble -γνωστοί μας από τον λίαν αξιόλογο δικό τους δίσκο THIVA km 102 (δείτε την κριτική του Μιχάλη Τσαντίλα, εδώ) αντικαθιστούν τους υπολογιστές του Κ.ΒΗΤΑ με ακουστικά όργανα και ξαναπαίζουν τις ηλεκτρονικές του μελωδίες σε νέες ενορχηστρώσεις του Κορνήλιου Σελαμσή (δείτε εδώ τη συνέντευξή του στον Δημήτρη Μεντέ). Στο όλο project συμμετείχε επίσης η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.

«Ο Κωνσταντίνος κι εμείς συνυπάρχουμε σε ένα σπίτι που είναι αληθινά ευρύχωρο. Πλήρες σεβασμού και αγάπης», σημειώνουν οι συντελεστές. «Μέσα του κινούμαστε με τόση ελευθερία και απλώς επηρεάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος περνάει. Κανείς δεν αισθάνεται την υπεροχή κανενός και, παρότι όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό το σπίτι είναι μουσική, θόρυβος και σωματική προσπάθεια κάποιες στιγμές δεν ακούγεται τίποτα, οι άνθρωποι στέκονται ακίνητοι και σιωπηλοί για να τεθούν ξανά σε κίνηση με απόλυτο συγχρονισμό σε μια στιγμή».

Στη βινυλιακή του έκδοση, ο δίσκος περιέχει 8 κομμάτια:

1. Ατελείωτα Χρυσάνθεμα
2. Το Κοράκι  
3. Το Δωμάτιο  
4. Κύκλωπας  
5. Θήτα  
6. Το Άστρο 
7. Ασύρματος Κόσμος  
8. Νέα Ζωή

το CD (καθώς και οι ψηφιακές εκδόσεις) περιλαμβάνουν άλλα 4: Πάρκο, Ταξίδι Στη Γη, Η Νύχτα, Ποπ Κατσαρίδα.

Τη "Νύχτα" μπορείτε να την ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}gHst38U2-ko{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured