Αναστασία Τουρούτογλου

Σε απολογισμό, 8ο Vinyl is Back που διεξήχθη μεταξύ 23 και 25 Σεπτέμβρη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων, ήταν ίσως το καλύτερο από τα συνολικά 8 σχετικά events που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

Το πλούσιο «μενού» των παράλληλων δράσεων/εκπλήξεων φαίνεται να ευχαρίστησε το πλήθος των φίλων του βινυλίου που έδωσαν το παρών, η αγωνία (μα και η συμμετοχή) των οποίων κορυφώθηκαν την Κυριακή 25/9, κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού 30 σπάνιων δίσκων -μια πρωτιά για το Vinyl is Back.

Εν τέλει, «χτυπήθηκαν» τα εξής άλμπουμ:

- Mighty Baby των Mighty Baby (1969) για 400 ευρώ
- Σαν Σκοτεινιάζει των Athenians Of Toronto (1971) για 200 ευρώ
- Diamonds & Rust In The Bullring/live in Bilbao της Joan Baez (1988) για 100 ευρώ
- Πάρτυ Στον 13ο Όροφο των Τρύπες (1987) για 70 ευρώ
- Metro Music Man των Ypsilon (1977) για 50 ευρώ

Vnl_2.jpg

Ιδιαίτερη νότα, από πλευράς των συναυλιακών δρώμενων, αποτέλεσε το reunion των blues rockers Drifting Around (Ανδρέας Γκομόζιας, Δημήτρης Πολύτιμος, Χρήστος Κουτσογιάννης & Έρικ Κακαράς), το οποίο έγινε 15 χρόνια μετά τη διάλυσή τους, ειδικά για το 8ο Vinyl is Back -τους ζητήθηκε μάλιστα και encore! Πολύ όμως κόσμο συγκέντρωσαν και τα Υπόγεια Ρεύματα, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν τα sets του Moa Bones και των Daphne And The Fuzz, οι οποίοι εκπροσώπησαν στην εκδήλωση την Inner Ear.

Vnl_3.jpg

Δεν έλειψαν τέλος και τα απρόοπτα! Στο ξεφόρτωμα των εκθετών στο τέλος της εκδήλωσης, ντελάπαρε καροτσάκι με μια κούτα γεμάτη 45άρια. Ως αποτέλεσμα, έπεφταν ένα-ένα στη σχισμή του ασανσέρ και έπρεπε έτσι να αναζητηθούν κατόπιν στο φρεάτιο στο μείον 5!

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού του Vinyl is Back θα γίνει το τριήμερο 9 με 11 Δεκεμβρίου, και πάλι στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων.

{youtube}GxtSbHmoHMY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured