Αναστασία Τουρούτογλου

21 Σεπτέμβρη 2006 ανακοινώθηκε στον Τύπο η ίδρυση της Puzzlemusik και 27 Νοέμβρη κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ -το Παραπούνες Και Τριαφύνταλλα του ίδιου του ιδρυτή της, του μουσικού και συνθέτη Χρήστου Αλεξόπουλου, το οποίο και βρέθηκε στα 50 καλύτερα εγχώρια άλμπουμ της δεκαετίας 2000-2009, όπως τα ψήφισε η συντακτική μας ομάδα σε σχετικό αφιέρωμα (δες περισσότερα εδώ).

«Υπάρχει η ανάγκη για εταιρείες με συνέπεια και συνέχεια. Πολλές φορές στο παρελθόν ξεκίνησαν σημαντικές προσπάθειες που διακόπηκαν απότομα πριν προλάβουν να αφήσουν ίχνος», θα δήλωνε 2 χρόνια αργότερα ο Αλεξόπουλος, μιλώντας στη στήλη που διατηρούσε εκείνα τα χρόνια στο site μας η PlayOurMusic. Κι αυτό ακριβώς έκανε: έφτιαξε μια εταιρία με συνέπεια και συνέχεια, που έχει αφήσει το ίχνος της σε μια πολύ δύσκολη δεκαετία για την εγχώρια δισκογραφία.

Σήμερα, κάνοντας μια προσωπική ανασκόπηση, ο Αλεξόπουλος σημειώνει: «Γιατί αυτό είναι η Puzzlemusik: ένα ταξίδι ζωής. Είναι demos που μεταμορφώθηκαν σε κυκλοφορίες αλλά και σε soundtracks οικογενειακών διακοπών ή σε νανουρίσματα, νύχτες άγρυπνες και μέρες εξοντωτικές, εντάσεις, απογοητεύσεις, χαρές, όνειρα δημιουργών... Γιατί έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι κι ο χώρος της τέχνης, του πολιτισμού: ένα παζλ. Κι εμείς επιζητούμε να είμαστε ένα κομμάτι του».

Σβήνοντας αυτά τα 10 κεράκια, λοιπόν, η Puzzlemusik στήνει διάφορα εορταστικά, με το πρώτο από τα οποία να είναι η συλλογή Puzzlemusik: Early Days (2006-2009), η οποία κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή [Streaming (Spotify, Tidal κλπ.) και Download (i-Tunes, Google play κλπ.)] μεθαύριο Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει 12 κομμάτια (μπορείτε να δείτε την tracklist αμέσως παρακάτω), όλα ήδη δημοσιευμένα σε δίσκους του label + 1 ακυκλοφόρητο bonus track -μοτίβο που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι επόμενες 2 συλλογές τις οποίες σχεδιάζει να βγάλει φέτος το φθινόπωρο η Puzzlemusik.

Το σπέσιαλ bonus track στο Puzzlemusik: Early Days (2006-2009) θα είναι μια ζωντανή ηχογράφηση της J.Kriste Master Of Disguise περσόνας του Κύπριου τραγουδοποιού Λευτέρη Μουμτζή ("Paglamas"), πραγματοποιημένη στις 6 Νοεμβρίου 2010 στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα τραγούδι από τα sessions του άλμπουμ Girls, Ghosts And Gods (2009, δείτε τι έγραψε τότε στην κριτική του ο Βύρων Κριτζάς πατώντας εδώ), το οποίο παιζόταν μεν live εκείνη την εποχή, μα έμεινε εν τέλει εκτός του δίσκου.

Track list:

1. GEORGE KONTRAFOURIS TRIO: Early Days
(από το άλμπουμ The Storyteller, 2007)
2. FELIZOL feat. DR. HECTOR: Lemonpie
(από το άλμπουμ Birthdays, 2009)
3. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΕΜΠΟΝΟΣ: VI 
(από το άλμπουμ Film Musik, 2008)
4. MISUSE: Amanzi 
(από το άλμπουμ Misuse, 2008)
5. J.KRISTE MASTER OF DISGUISE: Mother Dear
(από το άλμπουμ Girls, Ghosts And Gods, 2009)
6. BABY TRIO: Watching The Girls Go By
(από το άλμπουμ The Main Course, 2009)
7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ & ΜΑΡΙΑ ΛΑΤΣΙΝΟΥ: Χαμένη Γενιά
(από το άλμπουμ Παραπούνες & Τριαφύνταλλα, 2006)
8. POLY QUARTET: Colores Feliz
(από το άλμπουμ Perfumed Dreams, 2008)
9. YIANNIS KASSETAS & THE FUNK WIZARDS feat. ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ: Desert Heat
(από το άλμπουμ Funk Abyss, 2009)
10. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ: Κάποτε Οι Πολύ Βαθιές Ανάσες, Συνεπαρμένες, Αγνοούν Τους Πνεύμονες
(από το άλμπουμ Θάλασσες των Μικρών Λάμψεων, 2009)
11. SOCOS & THE LIVE PROJECT BAND: Βγήκα Στο Δάσος Να Σε Βρω
(από το άλμπουμ Kafka, 2007)
12. ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Au Revoir
(από το άλμπουμ Σκηνές Από Ένα Ταξίδι, 2007)
13. J.KRISTE MASTER OF DISGUISE: Paglamas
(ακυκλοφόρητη ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, 6 Νοεμβρίου 2010)

{youtube}a5H3rChsofE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured