Αναστασία Τουρούτογλου

 

Εχθές το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Χουλιαράς, διάσημος συγγραφέας, αλλά και μουσικός και εικαστικός. 

Ο Νίκος Χουλιαράς γεννήθηκε το 1940 στα Γιάννενα και σπούδασε γλυπτική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με τη λογοτεχνία. 

Εκτός από πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα ο Νίκος Χουλιαράς έγραψε και στίχους σε πολλά τραγούδια και ήταν ο πρώτος που διασκεύασε παλιούς ηπειρώτικους δημοτικούς σκοπούς. Ανάμεσα στις επιτυχίες του είναι και τα «Το τσιμεντένιο δάσος», «Θα σου το πω με Α», «Ο νοτιάς της ξενιτιάς» και η διασκευή του «Γιάννη μου το μαντήλι σου». Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει πολλοί καλλιτέχνες του Νέου Κύματος, όπως η Αρλέτα, από το πρώτο κιόλας δίσκο της, το 1966, «Η μέρα τελείωσε», «Τα πελαγίσια όνειρα» μέχρι και την μετέπειτα επιτυχία της «Το πέτρινο χαμόγελο», η Πόπη Αστεριάδη μόνη της στο: «Η μικρή Νανώ» ή σε ντουέτο με τον Χουλιαρά: «Το σπαθί», «Χαλασιά μου»,» Ζηλιάρικο», η Μαρίζα Κωχ «Άναψα κλωνί δαδί» και άλλοι.  

Τελευταία του δισκογραφική παρουσία ήταν το άλμπουμ Τα Νησιά Τ' Ουρανού (1996), με ερμηνεύτρια την Αλίκη Καγιαλόγλου.

Ακόμα, συνεργάσθηκε με πολλά περιοδικά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 60  όπως τα «Ενδοχώρα», «Δοκιμή», «Ζυγός» και«Τραμ».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

{youtube}S1EYam4qBm4{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured