Ο KU κυκλοφορεί το Feathers

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

KU_low_res

Ο Δημήτρης Παπαδάτος είναι ο εικαστικός και ο μουσικός πίσω από το όνομα KU και από το 2002 ως σήμερα έχει γράψει μουσική για διάφορα project, και έχει συνεργαστεί με αμέτρητους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Larry Gus, Baby Guru, Grundik Kasyansky, The Boy και  Άγγελος Κυρίου. Το “Feathers” είναι η πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Ηλεκτρονικό όσο και οργανικό με τόνους από πολυφωνικούς ύμνους, απόηχους παραδοσιακών ρυθμών και αρχέγονα ξεσπάσματα, το “Feathers” κινείται ανάμεσα στην ταχύτητα και την ακινησία, τις αισθήσεις και τις αναμνήσεις συλλογισμών που εκφράστηκαν και τραγουδήθηκαν δυνατά. Το οξύμωρο σχήμα της έμπνευσης μέσα από τα πιο απλά πράγματα, όπως μια βόλτα με το σκύλο του, η ακρόαση μουσικής για ώρες, ο ιδιωτικός και ο κοινός χρόνος και η καθημερινή ελευθερία ενός κοινού ανθρώπου σε ένα πολύ ανελεύθερο περιβάλλον, είχε σαν αποτέλεσμα μουσική που αποκαλύπτεται σε μεταβλητές διαστάσεις.  Ένα απόσταγμα εμμονών, αδυναμιών και αποφάσεων που δεν είναι τίποτα άλλο από την διερεύνηση του KU πάνω στην ουσία της ποπ.

Ο κύριος πυρήνας των τραγουδιών σε αυτό το album είναι επαναπροσδιορισμένες εκδόσεις παλαιοτέρων ηχογραφήσεων, καταγραμμένων με ένα εξωτερικό μικρόφωνο στο στούντιο του σπιτιού του μεταξύ 2010-2012.  Σε αυτές τις ηχογραφήσεις οι συνθέσεις και οι στίχοι έχουν δημιουργηθεί επί τόπου, μια σκόπιμη τακτική για τις ηχογραφήσεις του KU.
Ο Prins Obi (Baby Guru), που επωμίστηκε την παραγωγή του “Feathers”, έδωσε την επιπλέον πινελιά στην επιλογή από ηχογραφήσεις εκατοντάδων ωρών, την επεξεργασία  και την ενορχήστρωση των ιδεών σε ένα στιβαρό σώμα.  Ο King Elephant  (Baby Guru) επιμελήθηκε την ηχοληψία και τη μίξη του album, ενώ ταυτόχρονα παρείχε τη ζεστή σπηλιά/στούντιο, που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών Αθηναϊκών μηνών του 2012 στέγασε το σφιχτοδεμένο κύκλο των φίλων και οικογενειών που συμμετείχαν στο “Feathers”.  Όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν, με τα δικά τους γούστα, τις αντιθέσεις και τις ιδέες τους, έγιναν μια μοναδική ‘συσκευή’ αντί για μπάντα, που ενέδωσε στο μεγαλύτερο σκοπό, δηλαδή να οδηγήσει αυτά τα σχεδιάσματα κομματιών στην τελική τους μορφή.

Το “Feathers” κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear.


http://iamku.tumblr.com
www.inner-ear.gr


Cat.No: INN078L
Format: LP + bonus cd, Digital album
Barcode: 5200347701289
Release Date: 26/03/2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top