21 από τον Lumiere Brother

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Lumiere_brother_low

O Θανάσης Χριστοδούλου (πρώην μέλος του συγκροτήματος Serpentine) από το 2007 ακολουθεί solo καριέρα ως Lumiere Brother και έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα πετυχημένο ντεμπούτο album.  Αυτή την άνοιξη επιστρέφει με το δεύτερο album του, με τίτλο “Twenty One”.   Τα 11 κομμάτια του “Twenty One” συνδυάζουν αριστοτεχνικά σύγχρονη ποπ φρεσκάδα και αυθορμητισμό με μελωδική νοσταλγία από 60s. Κινηματογραφικός ρομαντισμός, μελαγχολικές εσωστρεφείς μπαλάντες και, κυρίως, ποπ up-tempo μελωδίες, που κολλάνε αμέσως στο μυαλό, γοητευτικές μέσα στην απλότητά τους και με τον ήχο του πιάνου σε πρωταγωνιστικό ρόλο για μια ακόμη φορά.

Η βασική έμπνευση του “Twenty One” περιστρέφεται γύρω από θέματα όπως το πυρετώδες κυνήγι για την ικανοποίηση του ανεκπλήρωτου ονείρου, το βίωμα του πιο περίεργου απωθημένου, η "δίψα" για κάτι μακρινό αλλά ταυτόχρονα εξαντλητικά επιδραστικό και ίσως τελικά η αναζήτηση του χαμένου, εξωπραγματικά αθώου και συναισθηματικά φορτισμένου εαυτού μας. Ο αριθμός 21 εδώ έχει διπλή σημασία. Από τη μια ο μύθος ότι 21 γραμμάρια είναι το βάρος της ψυχής και από την άλλη το τυχερό παιχνίδι 21. Το ανθρώπινο δίλημμα ανάμεσα στην αναζήτηση ενός ανώτερου ψυχικού κόσμου και στην καθαρά υλιστική πλευρά της ζωής.

Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν από τον Lumiere Brother σε μορφή σπιτικού demo σε δέκα συνεχόμενες ημέρες το φθινόπωρο του 2010 και ηχογραφήθηκαν επίσημα τον χειμώνα 2011-2012 στο Fab Liquid Studio με παραγωγό τον Οttomo (Νίκο Αγγλούπα). Τα illustration και το artwork του album σχεδίασε η Νόνη Νέζη.

Το “Twenty One” κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear.  To bonus cd και το digital album περιέχουν και ένα bonus track.

Lumiere Brother – Twenty One Cat.No: INN076L Format: LP + bonus cd, Digital album Barcode: 5200347701225 Release Date: 26/03/2013

www.lumierebrother.com www.inner-ear.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top