Η Μαρινέλλα στο ρόλο της Σοφίας Βέμπο

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

MARINELLA_vOX

Το Θέατρο Badminton αναγγέλλει μια μεγάλη μουσικο-θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη ζωή και την προσωπικότητα της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας, της Σοφίας Βέμπο για την επόμενη σεζόν, το χειμώνα του 2013 δηλαδή.
Ένα πολυσύνθετο μιούζικαλ που παρακολουθεί την πορεία της: τα πρώτα βήματα στο θέατρο, τους αγώνες και την καταξίωσή της ως «εθνική τραγουδίστρια», τις διεθνείς περιοδείες με την αποθέωση το Carnegie Hall, τις καινοτόμες προσπάθειες στον χώρο της επιθεώρησης και της μουσικής σκηνής. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι ιστορικές περιπέτειες του Ελληνισμού, με τη Σοφία να γίνεται η φωνή των Ελλήνων στους αγώνες, τους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες: ο Μεσοπόλεμος, το έπος της Αλβανίας, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Μέση Ανατολή, ο Εμφύλιος, η ταραγμένη δεκαετία του ’60, αλλά και το Πολυτεχνείο όπου η Βέμπο «εθνική μάνα» περιέθαλψε τους κυνηγημένους φοιτητές!..
Πρωταγωνίστρια της παράστασης θα είναι η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα, για την οποία η Βέμπο υπήρξε (από τα πρώτα βήματά της στη Θεσσαλονίκη) το απόλυτο ίνδαλμά της! Γι’ αυτό και η Μαρινέλλα επιστρέφει με μεγάλη συγκίνηση (ως «μαθήτρια») στη μελέτη των σπουδαίων τραγουδιών που ερμήνευσε η Βέμπο, για να τα ξαναφέρει στο σημερινό κοινό και ν’ αποδείξει τη διαχρονική δύναμη και γοητεία τους. Παράλληλα, θα ενσαρκώσει τη «θηριώδη» αλλά και τόσο ευαίσθητη προσωπικότητα της «τραγουδίστριας της Νίκης», φωτίζοντας και ορισμένες λιγότερο γνωστές πτυχές της μυθιστορηματικής ζωής της… Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ίδια η Βέμπο είχε επισκεφτεί τη Μαρινέλλα στο κέντρο όπου τραγουδούσε δηλώνοντας δημόσια τον θαυμασμό για τις ερμηνείες της.
Την ιστορική-μουσική έρευνα, την επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενα υπογράφει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γνώστης της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, συνεργάτης του θεάτρου Badminton και στη φετινή μεγάλη επιτυχία «Αναζητώντας τον Αττίκ».
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο πολύπειρος Σταμάτης Φασουλής.

FEATURED TODAY

1/4 του αιώνα μουσικής πορείας, ένας νέος δίσκος (As The Love Continues), μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Mogwai και μαζί, το πρώτο τους νο

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, αποχαιρετά με τη σειρά του τους Daft Punk, σκαρφαλώνοντας προς την κορυφή, με τα

Top