Δελτίο Τύπου

G_Christou_mov

Το ντοκιμαντέρ “Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)” συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα «Μουσική & Φιλμ» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που πραγματοποιείται μεταξύ 19-30 Σεπτεμβρίου σε κινηματογραφικές αίθουσες της πρωτεύουσας.

Το ντοκιμαντέρ αποπειράται να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα αυτού του μεγάλου στοχαστή της τέχνης και να ακολουθήσει τη διαδρομή της σύντομης ζωής του, η οποία ήταν πάντοτε συννυφασμένη με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό. Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους.

Έκανε την πρώτη στάση της τον περασμένο Απρίλιο στο Βερολίνο, στο 2ο Musik Film Marathon, παρουσιάζοντας ένα πρώτο cut του ντοκιμαντέρ, ανάμεσα σε σημαντικές ταινίες για τη σύγχρονη μουσική και την πρωτοπορία...κατακαλόκαιρο, μέσα στον Αύγουστο, πέταξε για Κολονία στην ταράτσα του Μουσείου Ludwig και πριν φύγει ο Αύγουστος, έπιασε λιμάνι στη Χίο –ιδιαίτερος τόπος στη μυθιστορία του Γιάννη Χρήστου- και εκεί, στην αυλή του Citrus, ξανασύστησε δημιουργικά στους Χιώτες «τον άνθρωπό τους»... { link }

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην αίθουσα Δαναός 1 (Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι), όπου θα παρευρίσκεται σύσσωμη η δημιουργική ομάδα, για να ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και ενημέρωση για τη διάθεση των εισιτηρίων, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Φεστιβάλ: www.aiff.gr

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στις αίθουσες Odeon Όπερα, Ιdeal, Δαναός και στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Συμβουλή εκ μέρους των διοργανωτών είναι να φροντίσετε έγκαιρα για την κράτηση της θέσης σας στην προβολή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured