Δελτίο Τύπου

 lowerpHITE


Πίσω από το label name LOWER PARTS συναντάμε μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να δώσει το δικό της στίγμα στο τοπίο της σύγχρονης αστικής κουλτούρας μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την μουσική παραγωγή και καταγραφή της σε αναλογικά μέσα, έως την αρχιτεκτονική τη μόδα και την τέχνη, με βασικά της εργαλεία τον πειραματισμό και την πολυσυλλεκτικότητα.

http://lowerparts.tumblr.com/


Στις 21 Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εύρος του δημιουργικού φάσματος και τα μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα προκειμένου να αναδείξει την αισθητική της, σε μία έκθεση με τίτλο SΠEKTRUM. Το Σπεκτρουμ-Φασμα είναι μια κατάσταση - ενας όρος που δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο αξιών, αλλά μπορεί να διαφέρει απείρως μέσα σε ένα συνεχές


(Συ)Μετέχουν:

Project Space:

Εύα Παπαμαργαρίτη.
Διανύει τους τελευταίους μήνες ως φοιτήτρια στο τμήμα αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνεργαστεί με αρχιτέκτονες, designers και μουσικούς έχοντας λάβει μέρος είτε ως συνεργάτης, ή με ομαδικό αλλά και προσωπικό έργο σε projects, εκθέσεις και workshops. Aνακαλύπτει τα όρια της οπτικής και ηχητικής παραμόρφωσης πειράζοντας και 'καταστρέφοντας' οπτικά/ακουστικά περιβάλλοντα παράγοντας εικόνες, video projects και animations. Θα δείξει video installation, video και ήχος, διάρκεια 13'.
Τρεις παράλληλες προβολές: Οι τηλεοράσεις και τα ηχεία συντονίζουν οπτικά και ηχητικά τον καταγεγραμμένο ρυθμό της ανθρώπινης κίνησης προκαλώντας μια επαναλαμβανόμενη αφήγηση από την αδιάκοπη ροή του αστικού περιβάλλοντος στην παραμορφωμένη και αποσπασματική εκδοχή του ψηφιακού

http://evapapamargariti.tumblr.com/

Γιώργος Σειρηνίδης.
Είναι αυτοδίδακτος σχεδιαστής μόδας και πειραματικός καλλιτέχνης. Μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως η φωτογραφία η μουσική σύνθεση ήχων και η κατασκευή εικόνων, βίντεο, και χειροποίητων κατασκευών (από γλυπτά μέχρι packaging για cd ή για κάποιο fashion item) μας κάνει να προβληματιζόμαστε για το αν θα μπορούσε η δουλειά του να ενταχθεί σε κάποιο εννοιολογικό και θεματολογικό πλαίσιο. Μια διαρκής τάση για αμφισβήτηση των εννοιών και μια τάση απόδοσης νέου περιεχομένου διαφαίνεται στο έργο του το οποίο αν εξετάσει κανείς συνολικά θα δει μια προσπαθειες αναζήτησης της ομοιογένειας μέσα από την αντίθεση, ενώ παραλληλα αναμειγνύει το ρομαντισμό με την ειρωνία και την κυνικότητα με την νοσταλγία. Συχνά ξεπηδουν αναφορές στην ανατολική παράδοση. Οι στολες των Ιαπώνων πολεμιστών των Πόντιων ανταρτών και των Αράβων νομαδων επαναπροσδιορίζονται άλλες φορές με τάσεις αφαίρεσης άλλες φορες δημιουργώντας πλούσια totals. Του αρέσει έννοια της ευρεσιτεχνίας και γοητεύεται από την έννοια της ανορθόδοξης και πρωτότυπης τεχνικής. Το ‘’λαθος’’ είναι πολλές φορές ζητούμενο στην τέχνη του μεσα από την κριτική φιλοσοφική προσέγγιση
Στην έκθεση θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα τις δουλειάς του σε μια προσπάθεια να ενωθούν ήχος εικόνα και ένδυμα σε ένα ενιαίο εικαστικό πλαίσιο.

Δουκας Ευαγγελος
Αποφοιτος σχολης βοηθων σχεδιαστων.Αυτοδιδακτος σε πειραματικό σταδιο.
Συμμετοχη σε ομαδικη εκθεση στη Μanifactura Lab Arteshop ,Αθηνα, 2009.

Η θεματολογια των αρχειων, βασισμενη στην τεχνικη glitch, εχει σαν σκοπο να αναδειξει την ευεργετικη αξια της εννοιας του ορου «λαθος» ,ως προς την τεχνικης της μορφη (virus,errors,σε ψηφιακης μορφης αρχεια) ,μεχρι και την επεκταση του ορου «λαθους» ως συμπεριφοριστικο μοτιβο στις πραξεις του ανθρωπου σε σχεση με τα πραγματα και κυριως με το κοινωνικο συνολο .
Αυτό παρουσιαζεται σε δυο θεματικες ενοτητες .
Αλλοιωμενα πορτραιτα με στοιχεια εμμονης του error στην εικονα, συνθετουν την πρωτη ενοτητα,μιλωντας αφηγηματικα για το πώς ηδη εχει αλλοιωθει το συστημα,το αρχειο,η ιδεα,η εικονα, το εγω ,το εσυ.
Η δευτερη ενοτητα χρησιμοποιωντας ακριβως τα ιδια στοιχεια εμμονης και των errors όχι όμως πια για διαμαρτυρια, αλλα για μια προταση, για το πώς θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε το « λαθος» ,ως αισθητικο αποτελεσμα,Συνειδητοποιημενες πραξεις με αισθητικο αποτελεσμα εξαλειφωντας τωρα οχι την ιδια την πραξη (στην περιπτωση του λαθους) αλλα το ιδιο το λαθος, μεταμορφωνοντας το σε εργαλειο,πραξη,προς την μεταβαση.

Gig Space:

Asty Tekk.
Παναγιώτης Βαξεβανάκης aka AΣΤΥΤΕΚΚ: ασχολείται ενεργά με την ηλεκτρονική μουσική απο το 1997 όπου κι έκανε την πρώτη του κυκλοφορία Απο τότε συμμετέχει μουσικά σε θεατρικές -χορευτικές παραστάσεις εκθέσεις και εγκαταστάσεις και δρώμενα. Το 2005 δημιουργεί το project Urbanoise με κατεύθυνση τον αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, εξερευνώντας τις διάφορες εκφράσεις-τασεις της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο , ανακατεύοντας ετερόκλητα ακούσματα για την δημιουργία ηχοτόπιων - ιστοριών για μια ακουστική εμπειρία που έχει άμεση σχέση και εξαρτάται απο την ξεχωριστή στιγμή και περίσταση.
Στα πλαίσια της έκθεσης 8α παρουσιάσει ηλεκτρονικές συνθέσεις με την συνοδεία visual του Χρήστου Κοντόγιωργα (http://www.cynicdesign.net/)
Εντονες χαμηλές συχνότητες, διαβρωμένα ρυθμικά μέρη, επιθετικά κρουστά, κενό.

http://soundcloud.com/astytekk
http://soundcloud.com/urbanoise

oι Tendts προκύπτουν από ένα παράθυρο στο μέλλον με dada αισθητική, και αφηρημένα beats.
Μαγικά με φορητούς υπολογιστές, μερικά χρωματιστά φανταχτερά κουμπιά, μία σκουριασμένη χορδή από το μαντολίνο του παππού τους, και κάποια σκονισμένα μουσικά κουτιά που ήταν κρυμμένα στο κελάρι για πάρα πολύ καιρό είναι η μόνη συντροφιά τους.

http://soundcloud.com/tendts


*η είσοδος για το Gig Space ειναι 5ευρω μαζί με χειροποίητη συσκευασία με φωτογραφικό περιεχόμενο + cd compilation

SΠΕΚΤRUM / Re-Sampling Optical & Sartorial Tendencies

feat.
...
Εύα Παπαμαργαρίτη
+
Γιώργος Σειρηνίδης
+
Ευάγγελος Δούκας
+
Asty Tekk
+
Tendts

Διάρκεια: 21 – 28 Δεκεμβρίου
(Εγκαίνια και Live: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 21:00)

Ανοιχτά καθημερινά 12:00 – 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ευρώ (για το live στο gig space)

<>lower parts

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured