Τι κι αν η βάση των Drab Majesty βρίσκεται στο μακρινό Los Angeles – τόπο καταγωγής του ιθύνοντα νου της μουσικής τους, Deb DeMure – η μοίρα του συγκροτήματος είναι να επιστρέφει ξανά και ξανά στα μέρη μας, διαθέτοντας ένα ισχυρό δέσιμο με την πόλη της Αθήνας. Στην Αθήνα, άλλωστε, έχουν περάσει πολύ περισσότερο χρόνο από όσον προβλέπεται στα πλαίσια μιας εμφάνισής τους για συναυλία, αποφασίζοντας να ζήσουν εδώ αρκετές μέρες και να γνωριστούν με το dark προσωπείο και τα ηχοτοπία της πόλης που (κάποτε τουλάχιστον λέγαμε πως) δεν κοιμάται ποτέ. Εδώ έγραψαν μάλιστα και πολλά από τα κομμάτια τους, μέσα από τα οποία το εγχώριο κοινό τους αγάπησε ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το βράδυ της Παρασκευής το Arch Club γέμισε από νωρίς, με την dark μουσική κοινότητα της πόλης να επιστρέφει σε ακόμα ένα gig του tragic wave duo (όπως αυτό χαρακτηρίζει την ηχητική του ταυτότητα). Ιδού λοιπόν οι εντυπώσεις του Avopolis από την εμφάνιση των Drab Majesty, αλλά και των Ductape και Sugar For the Pill που άνοιξαν τη συναυλία τους στο venue της Κωνσταντινουπόλεως.

Η βραδιά άνοιξε από τις 21.30 κιόλας, όταν οι Αθηναίοι Sugar For The Pill ανέβηκαν στη σκηνή για να ξεδιπλώσουν τον dreampop κιθαριστικό ήχο τους, που παραπέμπει στις καλύτερες στιγμές της ‘90s σκηνής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πενταμελής μπάντα που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο κομμάτι των θρυλικών Slowdive ζέστανε το κοινό με reverb και συναίσθημα, ερμηνεύοντας κομμάτια όπως τα “Falling Back To You”, “Quicksand”, αλλά και το ακυκλοφόρητο ακόμη “Gold”, δημιουργώντας μια αιθέρια ατμόσφαιρα ταιριαστή με όσα θα ακολουθούσαν.

Τα πράγματα θα έπαιρναν μια darkwave τροπή όταν στη συνέχεια το stage θα καταλάμβαναν οι Ductape, ένα σχήμα από τη γειτονική Τουρκία αποτελούμενο από έναν κιθαρίστα και μια vocalist, keyboarder και sampler. Με ψυχρή industrial υφή στη μουσική τους, αλλά και εξίσου ψυχρά, βγαλμένα από την παράδοση της cold wave φωνητικά της τραγουδίστριάς τους, Çağla, οι δημιουργημένοι μόλις το 2019 Ductape θα εντυπωσίαζαν το κοινό που αγαπά σχήματα όπως οι Sisters of Mercy, αποκτώντας σίγουρα τους πρώτους τους θαυμαστές στη χώρα μας.

Μεσάνυχτα και οι Drab Majesty θα ανέβαιναν στη συνέχεια στη σκηνή του Arch Club, φορώντας τα χαρακτηριστικά τους κοστούμια, μεγάλα εκκεντρικά γυαλιά ηλίου, αλλά και ασημένια μπογιά που κάλυπτε το πρόσωπό τους, με τις πρώτες νότες του “Dot In The Sky” να ενθουσιάζουν τον κόσμο που συνέρρευσε για να τους ακούσει. Και όσο περνούσε η ώρα, αυτός ο κόσμος θα βυθιζόταν όλο και περισσότερο στον πότε minimal, πότε new wave και πότε post punk/shoegaze ήχο τους, αλλά και τα trippy visuals που είχαν σαν φόντο στο video wall πίσω τους, με τις ανδρόγυνες φιγούρες τους να λικνίζονται με ρομποτικές κινήσεις σαν να βρίσκονται σε ένα ρετροφουτουριστικό και εντελώς δυστοπικό horror.

Το συγκρότημα παρουσίασε με απόλυτη αρτιότητα ένα setlist αποτελούμενο κυρίως από κομμάτια του The Demonstration και Modern Mirror, ενώ μια ονειρεμένη διασκευή του When You Sleep” των My Bloody Valentine λίγο πριν το τέλος θα έπειθε και τους πιο «δύσκολους» θεατές για το ταλέντο τους, που χρόνο με τον χρόνο μοιάζει να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά, με τον Deb DeMure να μην χάνει την ευκαιρία να ευχαριστεί το κοινό σε άπταιστα ελληνικά, δηλώνοντας μάλιστα προς τη λήξη της βραδιάς την αγάπη του για την Αθήνα και τη μουσική που έχουν γράψει σε αυτήν.

Για το encore οι Drab Majesty θα άφηναν το κομμάτι “Not Just A Name” να κλείσει τη συναυλιακή βραδιά, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται στη συνέχεια στον George Fakinos και τη Valisia Odell που θα αναλάμβαναν χρέη DJ μέχρι αργά για τα σκοτεινά παιδιά της πόλης.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured