Ο θεσμός του EDEN από την ομάδα του Plisskën μας έχει προσφέρει στιγμές Κυριακάτικης φρενίτιδας με εκλεκτούς DJs που δύσκολα θα απολαμβάναμε κατ’ αυτό τον τρόπο σε άλλες εγχώριες διοργανώσεις. Στην τελευταία του εκδοχή, το curation ήταν βουτηγμένο στο acid, μιας και τα τρία ονόματα της βραδιάς προσέγγισαν αυτή την αναβιωμένη τάση της ηλεκτρονικής μουσικής με τον δικό τους ευρηματικό τρόπο.

Ο Duster Valentine ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα παίζοντας σε λιγοστό κοινό σπάζοντας το αίσθημα απογευματινής Κυριακίλας με groovy και disco-house beats που λειτούργησαν περισσότερο ως ηχητικό χαλί εισόδου και προθέρμανσης για τους περισσότερους. Και ενώ σιγά σιγά η βάθρα του Ωδείου είχε αρχίσει να πυκνώνει, το θρυλικό duo του βρετανικού underground Paranoid London, άρχισε να δημιουργεί στοχευμένα ένα κλίμα νάρκωσης των αισθήσεων με τα μονότονα bleeps τους κατά το πρώτο 45λεπτο του set τους, μέχρι που ξεκίνησαν μεθοδικά να χτίζουν acid beats με minimal techno φιλοσοφία, παρασύροντας μας περίτεχνα μέσα στο ηλεκτρονικό ιστό τους. Υπήρχαν στιγμές που μέσα στο χορό, απλώς ένιωθες την ανάγκη να σταματήσεις και να χειροκροτήσεις την ιδιοφυΐα των εναλλαγών τους, ενσωματώνοντας μέσα στο κορμό του set πολλές στιγμές από τις τελευταίες δουλειές τους.

Η παράδοση των decks στα αδέρφια Dewaele aka 2ΜanyDJs γι’ αυτό το βράδυ, συνέβη αβίαστα και από εκεί και πέρα ο χρόνος κύλησε νερό μέσα σε κλίμα απέραντης, συλλογικής ευφορίας. Το βέλγικο duo φρόντισε καλά γι’ αυτό, εναλλάσσοντας με απολαυστικό τρόπο τα διάφορα remixes που έχουν κάνει σε μία μεγάλη γκάμα κομματιών, όπως το “Work It” της Marie Davidson, το “You Make Me Feel” της Sylvester και φυσικά το “Pump Up The Jam” με δικά τους acid bangers όπως το “Krack” για να φιλοτεχνήσουν ένα set που ισορροπούσε τέλεια ανάμεσα στον αισθητικό εκλυπτισμό και την ιδρωμένη βρωμιά ενός ηλεκτρονικού set που σέβεται τον εαυτό του. H κορύφωση ήρθε με το θρυλικό τους remix στο “Once In A Lifetime” των Talking Heads στο οποίο τραγουδούσαν οι περισσότεροι με ένα στόμα, μία φωνή “Same as it ever was”. Προς το φινάλε, το set τους πήρε οριακά μέχρι και happy harcore τροπή, οδηγόντας τους πάντες σε χορευτική έκσταση. 

Πλέον, αναμένουμε την φεστιβαλική εκδοχή του Eden που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στο γνωστό σημείο. Ραντεβού εκεί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured