Μία μυσταγωγία με χαμόγελα. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία βραδιά με τους Ουαλλούς Gorky’s Zygotic Mynci. Γιατί δεν μπορείς παρά να χαμογελάς όταν παρακολουθείς μία από τις σπουδαιότερες και τόσο ξεχωριστές μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας να ξεδιπλώνει το ταλέντο και τις ευαισθησίες της ζωντανά στη σκηνή. Και δεν μπορείς παρά να νιώθεις πολύ ευχάριστα όταν βλέπεις μπροστά σου το τεράστιο ταλέντο που ακούει στο όνομα Euros Childs να σκουντουφλάει πάνω στο πιάνο του ανεβαίνοντας στη σκηνή, φορώντας ένα λευκό t-shirt, πάνω στο οποίο φιγουράρει ένα χαμογελαστό ribenάκι.

Στον πρώτο σταθμό της βρετανικής τους περιοδείας για την προώθηση του “How I Long To Feel That Summer In My Heart” οι πολύ αλλαγμένοι πλέον Gorky’s, από πλευράς line up, κατάφεραν να παρουσιάσουν σχεδόν ολόκληρο το νέο τους album, ενώ οι επιλογές τραγουδιών από τα παλαιότερα albums τους χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερες εκπλήξεις, αποτέλεσαν αυτό που λέμε “crowd pleasers” .

Με πρωταγωνιστές μπροστά στη σκηνή, φυσικά τον Euros, αλλά και την αδερφή του Megan στο βιολί καθώς και τον Richard James, και με άξιους συμπαραστάτες τον Peter Richardson και τον Gwion Rhys, o οποίος την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον Gorwel Owen, που προτίμησε να μείνει πίσω στο Cardiff από το να περάσει 15 μέρες μέσα σε ένα tour bus, οι Gorky’s Zygotic Mynci δικαιολόγησαν την απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση που τους έχουν πάρα πολύ φίλοι της βρετανικής σκηνής.

Τα τραγούδια των Gorky’s όταν εκτελούνται ζωντανά λάμπουν ως αυτόφωτα αστέρια που ασφυκτιούν μέσα στους τέσσερις τοίχους του συναυλιακού χώρου αλλά την ίδια στιγμή βρίσκουν καταφύγιο στις ψυχές των εκλεκτών φίλων τους, που γνωρίζουν και μπορούν να ξεχωρίζουν την αξία των Ουαλλών μουσικών και ιδιαίτερα την ικανότητα του μικρού μάγου Euros Childs. Και αν στην τελευταία περιοδεία τους, οι Gorky’s είχαν επικεντρωθεί στον ακουστικό ήχο, τώρα έχουν επιστρέψει πίσω στον ηλεκτρικό ήχο, καταφέρνοντας έτσι να παρουσιάσουν σε όλο το παρανοϊκό μεγαλείο τους τραγούδια όπως τα “Sweet Johnny”, “Poodle Rocking” και “Her Hair Hangs Long”.

Ύστερα πάλι, ο Euros απογυμνωμένος από τους συντρόφους του τραγουδά μόνος του και με συντροφιά μόνο το πιάνο του, πανέμορφα τραγούδια όπως το “Christina”, ενώ σε όλη τη βραδιά η αρμονία και οι εναλλαγές στα φωνητικά ανάμεσα στον Εuros και τον Richard James είναι το λιγότερο αξιοθαύμαστες, ταυτόχρονα και χάρη αυτής βέβαια, και με την εξισορρόπηση ανάμεσα στις δύο διαφορετικές φωνές που φέρνει η γλυκιά Megan Childs με το βιολί της.

Και για να παραφράσω ένα από τα καλύτερα τραγούδια του πρόσφατου album του group από την Ουαλλία, το οποίο ερμήνευσε σαγηνευτικά ο Richard James, these Gorky’s are in my heart!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured