Η απόδραση έχει μόνο σημασία. Να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Το πνεύμα να αποχωρίζεται έστω και για δύο ώρες το σώμα και να χάνεται στον απέραντο ωκεανό των αισθήσεων. O Jason “Spaceman” Pierce το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει και πως να το επιτύχει.

Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που «επέπλεε στο διάστημα», μπορεί να δηλώνει πλέον «καθαρός», επιτρέψτε μου να έχω κάποιες μικρές αμφιβολίες βέβαια για του λόγου το αληθές, μπορεί εν το μεταξύ και σε μία στιγμή που φανέρωσε την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του να απόλυσε όλα σχεδόν τα μέλη του φαινομενικά τέλειου group του, όμως ο Pierce στην πρώτη περιοδεία του στην Μεγάλη Βρετανία για την προώθηση του “Let It Come Down” έδειξε ότι δεν έχει χάσει τίποτα από την πολύτιμη ικανότητα που τον ξεχωρίζει, το να μεταφέρει δηλαδή τους ακροατές του σε άλλες διαστάσεις του παρόντος, εκεί που ο χρόνος κυλάει πολύ λιγότερο βασανιστικά και τα όνειρα κοσμούνται με το ιδανικό soundtrack.

Οι Spiritualized του 2001 στη σκηνή αριθμούν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 13 άτομα. Ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με το παρελθόν, εκτός βέβαια από τον Jason Pierce είναι ο συνεργάτης του Julian Cope, o εξαιρετικός και πολυτάλαντος Thighpaulsandra, στα πλήκτρα και στα διάφορα εφέ. Όλοι οι υπόλοιποι νέοι μουσικοί-συνεργάτες του Pierce φαίνεται ότι μπήκαν γρήγορα στο trip του ηγέτη της μπάντας, και στο συνολικό δίωρο show που παρουσίασαν, δεν εμφάνισαν ούτε μία αδυναμία.

Ξεκινώντας με μία σχετικά μικρή εκτέλεση του “Cop Shoot Cop”, και συνεχίζοντας με το καταιγιστικό “Electricity”, η προθυμία του Pierce να μην σταθεί μόνο στο φρέσκο του album, αλλά να τιμήσει ενα μεγάλο μέρος των προηγούμενων δισκογραφικών δουλειών του έγινε φανερή. Συνέχεια με “Shine A Light” και ύστερα ένα απογυμνωμένο από χορωδίες και ορχήστρες “Out Of Sight”. Εδώ, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα τραγούδια από το πρόσφατο “Let It Come Down” βρίσκεται και ο θρίαμβος των ζωντανών εμφανίσεων των Spiritualized αυτή την περίοδο. Καταφέρνουν να εκτελέσουν τις μεγαλεπίβολες και υπερβολικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Pierce, με εκπληκτική απλότητα, λιγότερο ψυχεδελική βέβαια αλλά εξίσου και ίσως και περισσότερη μαγευτική.

Highlights της βραδιάς σίγουρα τα δύο πανέμορφα τραγούδια από το πρόσφατο album, “On Fire” και “Don’t Just Do Something” ενώ εκπλήξεις ήταν οι εκτελέσεις των παλαιότερων τραγουδιών του Pierce από την εποχή των Spacemen 3, “Take Me To The Other Side” και του απίστευτα συγκινητικού “Lord Can You Hear Me”, το οποίο και έκλεισε την βραδιά, ενώ αμέσως προηγουμένως το κανονικό set είχε τελειώσει με μία εκτέλεση-τυφώνα του “Come Together”.

Ο Jason Pierce συνεχίζει την μοναδική του πορεία προς εκεί που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Αναζητεί το δικό του προσωπικό χρυσόμαλλο δέρας, το οποίο είδε πιθανότατα ως όραμα εν μέσω παραισθησιογόνων. Η Αργώ άλλαξε πλήρωμα, όμως ο πηδαλιούχος συνεχίζει να τους συντονίζει και τους ενώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και οι ζωντανές εμφανίσεις τους γίνονται οι ιδανικότερες μαρτυρίες.

Setlist
“Cop Shoot Cop”
“Electricity”
“Shine A Light”
“Out Of Sight”
“Born Never Asked”
“Electric Mainline”
“On Fire”
“No God Only Religion”
“Take Your Time”
“Take Good Care Of It”
“Let It Flow”
“Won't Get To Heaven (The State I'm In)”
“Don't Just Do Something”
“Take Me To The Other Side”
“Come Together”
Encore
“Lord Can You Hear Me”

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured