Tέλικα ήταν ένα καλό live! Τα ξύλινα σπαθιά βρέθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία για μία και μοναδική συναυλία στο αρκετά όμορφο Brighton την Τρίτη που μας πέρασε, 8 Μαΐου. Η δεύτερη αυτή επίσκεψη του συγκροτήματος σε αυτήν την χώρα που όπως χαρακτηριστικά είπε κάποια στιγμη της συναυλίας ο Παύλος Παυλίδης της ταιριάζει το κομμάτι «βροχοποιός» (πρώτη επίσκεψη του συγκροτήματος στην Αγγλία είχε γίνει το 1998 σε Λονδίνο, Portsmouth και Manchester) έγινε σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο το Paradox – club και το Avopolis δεν μπορούσε παρά να βρίσκεται και αυτό κάπου εκεί.

Ο χώρος ήταν υπερβολικά μεγάλος και τα περίπου 250 άτομα που παραβρέθηκαν στην συναυλία σίγουρα δεν μπορούσαν να το κάνουν να φανεί γεμάτο, όμως η ένταση και το πάθος που υπήρχαν παραδόξως ήταν ιδιαίτερα έντονα.

Τα Ξύλινα Σπαθιά ανέβηκαν στην σκηνή στις 8.30 το απόγευμα και για δυόμισι ώρες έδωσαν τον καλό τους εαυτό για όσους βρέθηκαν εκεί για να τα παρακολουθήσουν. Γνωστοί ήχοι, καλοπαιγμένες μελωδίες αλλά κυρίως ένα κοινό ιδιαίτερα πρόθυμο να ακολουθήσει το συγκρότημα και με διάθεση να τραγουδήσει και να χορέψει τα κομμάτια από τις τέσσερις δουλειές του γκρουπ που παίχτηκαν. Το set list που υπάρχει στο τέλος είναι κοντά σε αυτό που πρέπει να έπαιξαν καθώς δεν φαίνεται να ακολουθήθηκε κατά γράμμα το σετ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τα Ξύλινα Σπαθιά ήρθαν από τα νότια λιμάνια στα λιμάνια της Μ. Βρετανίας και έκαναν τους λίγους Έλληνες που δέχτηκαν το κάλεσμά τους, να περάσουν μία όμορφη μουσική βραδιά. Τα κομμάτια από τους πρώτους δίσκους τους προσαρμοσμένα σε πιο πειραματικό και ηλεκτρονικό ήχο, ενώ το μόνο κομμάτι που παίχτηκε όπως ήταν ηχογραφημένο στο Ξεσσαλονίκη, το ομότιτλο έκανε το κοινό να ανταποκριθεί με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο.

O Παύλος Παυλίδης, ο Βασίλης Γκουνταρούλης, ο Χρήστος Τσαπραζης, ο Γιάννης Μήτσης, ο Κώστας Παντελης και ο Νίκος Κυριακόπουλος επί δυόμισι ώρες στην σκηνή, έδειξαν ότι έιναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής και ότι ξέρουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία να το αποδεικνύουν. Ωστόσο η πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου θα πρέπει κάπου να μας προβληματίσει. Συναυλίες ελληνικών γκρουπ στην Αγγλία δεν γίνονται και τόσο συχνά, και όταν βλέπουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά γκρουπ έρχεται στα βόρεια να παίξει αλλά ο κόσμος δεν δείχνει καν τη διάθεση να το παρακολουθήσει, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για την κατάσταση της Ελληνικής σκηνής γενικότερα.

Κλείνοντας, ομολογώ ότι πριν την έναρξη της συναυλίας ήμουν σίγουρος, ότι θα έβλεπα ένα συγκρότημα το οποίο είχε κάνει μια εκδρομή ως το Brighton προκειμένου να κάνει μια «αρπαχτή» από τους εκεί Έλληνες φοιτητές. Τελικά… για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι έκανα λάθος για τις προθέσεις του γκρουπ… ήταν ένα καλό live!

Set list:
Ατλαντίς
Δεν έχει τέλος
Ρίτα
Ρομπότ
Τι περιμένουν
Παράξενο
Ρόδες
Πουλιά
Σαν εσένα
Τελευταία φορά
Πάρε με μαζί σου
Βασιλιάς της σκόνης
Τρένο φάντασμα
Βράχος
Φωτιά στο λιμάνι
Λιωμένο παγωτό
Ξεσσαλονίκη
Τώρα αρχίζω και θυμάμαι
Βροχοποιός
Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη
Ό,τι θες εσύ
Αδρεναλίνη
Μόνο αυτό
Πρέπει να έρθεις
Κοιτάζω τα σπίτια
Καράβι
Τροφή για τα θηρία

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured