View More

Teenage Fanclub

Χώρος
Ρόδον, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
3/3/2001
avopolis.team
avopolis.team

Η απολαυστική συναυλία των Teenage Fanclub είχε μόλις τελειώσει και αμέσως αρχίσαμε να μπαίνουμε σε σκέψεις: 

- Πώς το "άτιμο" το marketing καταφέρνει -μέσω της προώθησης- στη "συναυλία" (προσοχή στα εισαγωγικά) των Doves, το Ρόδον να είναι ασφυκτικά γεμάτο, ενώ στην εμφάνιση των Τ.F. η προσέλευση να είναι η μισή ; 

- Τι θα συνέβαινε αν στο περσινό Rockwave στη θέση των Oasis εμφανίζονταν οι Τ.F.; Έτσι και αλλιώς η προσέλευση του κόσμου (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) θα ήταν μειωμένη (το minimum κέρδος για τους διοργανωτές είναι πάντα εξασφαλισμένο, εκτός και αν έρθουν τα πάνω-κάτω). Από την άλλη, όμως, θα φεύγαμε τουλάχιστον ικανοποιημένοι, γιατί θα βλέπαμε μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση και όχι την μετριότητα των Oasis (Andy Bell εξαιρουμένου) που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι. Θα βλέπαμε μια μπάντα με διαθέσεις να ευχαριστηθεί και να ευχαριστήσει παίζοντας μουσική και όχι κάποιους που απλά θέλουν να κάνουν προώθηση του δίσκου τους και να φουσκώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμα περισσότερο. Θα ακούγαμε υπέροχα, αιθέρια φωνητικά (πρώτα, δεύτερα, ορισμένες φορές και τρίτα!!) και όχι ένα θηρίο (βλέπε Liam) να βρυχάται. 

Οι χαρούμενες και κρυστάλλινες κιθαριστικές μελωδίες θα ταίριαζαν "γάντι" στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με τα πολύβουα και μουντά rifs του - wannabe Noel - sessionά. Στη σκηνή θα βρίσκονταν κάποιοι απλοί (σε συμπεριφορά) μουσικοί, έχοντας διάθεση να επικοινωνήσουν με το κοινό και, αν τύχει, να αυτοσαρκαστούν και όχι κάποιοι "δύσκολοι" τύποι που με την πρώτη ευκαιρία ξεστομίζουν ένα "fuck you" και νομίζουν ότι έχουν καθαρίσει.

Για να μην το "κουράζουμε" με τις αντιθέσεις, οι Τ.F. προσέφεραν ένα live αντάξιο της εικόνας που έχουμε τόσα χρόνια για αυτούς. Κάλυψαν όλη, σχεδόν, την καλλιτεχνική περίοδο τους (με έμφαση στο πρόσφατο αλλά και τα 2 τελευταία album τους). Έπαιξαν τα περισσότερα singles τους σε άψογες εκτελέσεις με τον Norman να σολάρει στην κιθάρα, τον Raymond να τον συνοδεύει και τον μπασίστα Gerard να συναγωνίζεται τον πρώτο στα α' και β' φωνητικά.

Μετά το κανονικό set επανήλθαν για να παίξουν -εκτός των άλλων- το "Ηe'd be a Diamond" των Bevis Frond και το θρυλικό "Everything Flows" (μερικοί από το κοινό το ζήταγαν από την πρώτη κιόλας στιγμή!!) από το πρώτο τους album "Catholic Education". 

Η βραδιά στο Ρόδον ξεκίνησε με την εμφάνιση του ελπιδοφόρου ελληνικού σχήματος Relevant Box. Η εμφάνισή τους άφησε ικανοποιημένο το κοινό αλλά και τους ίδιους, ενώ σε κουβέντα που είχαμε μαζί τους στη διάρκεια του soundcheck των Teenage Funclub, διαπιστώσαμε ότι διαθέτουν γούστο στις μουσικές τους προτιμήσεις. Περιμένουμε περισσότερα από αυτούς στο άμεσο μέλλον!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός παραγωγός επέστρεψε στην Αθήνα για να ξορκίσει τον πανδημικό κύκλο σε ένα live που θα

Ο Άγγελος Κλειτσίκας εγκλωβίστηκε πρόθυμα στον κλειστοφοβικό, πυρηνικό εφιάλτη που έστησε η

O Sting έκανε έναν ακόμα χορταστικό περίπατο στο Ηρώδειο, δικαιώνοντας την αίγλη του ονόματός του

FEATURED TODAY

Στο τέλος του Νοέμβρη έξι νέα κομμάτια έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ νέας μουσικής για τον μήνα που πέρασε. 

Ο καλειδοσκοπικός κόσμος του LSD και ο ψυχεδελικός τρόπος ζωής, μέσα απ’ τη μουσική του συγκροτήματος που μετέδωσε το "μήνυμα" στον κόσμο.

Για τον Δημήτρη Λιλή το θέμα με τα βραβεία Grammy είναι ότι μετατρέπονται στον ελέφαντα που έχει “κολλήσει” στο δωμάτιο, ειδικά αυτών που υποτίθεται ότι παρακολουθούν επιμελώς τη νέα μουσική.

Top
0
Shares