Batuca

Χώρος
Στον Αέρα, Πετρούπολη
Ημερομηνία διεξαγωγής
23/2/2001
avopolis.team
avopolis.team

Παρασκευή βράδυ και ενώ σχεδόν η μισή Αθήνα είχε εξορμήσει "εις τας εξοχάς" για να ...καρναβαλιστεί, μέρος του team του Avopolis ανέστειλε την αναχώρησή του κατά μερικές ώρες και παραβρέθηκε στην μουσική σκηνή "Στον Αέρα" στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης. 

Ο υποφαινόμενος δεν είχε επισκεφθεί ξανά τον χώρο και εκτίμησε το γούστο των ανθρώπων του μαγαζιού στη διακόσμηση. Εντυπωσιάστηκε, επίσης, από την αντίληψή τους για τα εγχώρια μουσικά πράγματα και για τη νοοτροπία τους, βάσει της οποίας προβάλλουν και βοηθούν αξιόλογα μουσικά σχήματα του λεκανοπεδίου που βρίσκονται ακόμα στα πρώτα τους βήματα και όχι μόνο τα ήδη καθιερωμένα (Διάφανα Κρίνα, Αctive Member κ.α.)

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην βραζιλιάνικη SAMBA. Οι "Batuca" είναι η μπάντα που έχει δημιουργήσει ο ινδός Ravy Magnifigue (ο οποίος ασχολείται με τη μουσική από τη δεκαετία του '70) με τον δικό μας Βασίλη Λιώση και μας ταξίδεψε νοητά για δύο ώρες στην χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το είδος.

 

Η μπάντα αποτελείται από 30 μουσικούς, η σύνθεσή της, όμως, διαφοροποιείται ανάλογα με την εμφάνιση και ο αριθμός μπορεί να φθάσει μέχρι τα 10 άτομα. 

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή στη σκηνή εμφανίστηκαν 10 μουσικοί κρατώντας ισάριθμα κρουστά (surdo, tamporine, kaisa, repenique, rokar, reco-reco ήταν κάποια από αυτά), υπό τη συνοδεία του Ravy. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισης, ξέφρενοι ρυθμοί κατέκλυσαν τον χώρο. Ο ήχος που βγαίνει από τα πολυάριθμα κρουστά είναι εντυπωσιακός και είναι δυσκόλο, αν δεν το βλέπεις μπροστά σου, να πιστέψεις ότι είναι φυσικός! 

Ο Ravy έδινε το ρυθμό τόσο στην μπάντα, όσο και στο κοινό που σιγά - σιγά άρχιζε να λικνίζεται και να χορεύει. Με δικό του πρόσταγμα, ύστερα από δυο κομμάτια, εμφανίστηκαν στη σκηνή δύο βραζιλιάνες χορεύτριες διαφορετικού σωματικού κάλλους (η επιλογή είναι δική σας, γούστα είναι αυτά!), αλλά ίδιων χορευτικών ικανοτήτων. 

Η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα και για πολλή ώρα, καθότι η εμφάνιση είχε αποκτήσει πλέον και …οπτικό ενδιαφέρον, πέρα από το αναμενόμενο ηχητικό. 

Οι τόνοι έπεφταν μόνο στα απαραίτητα, μικρά διαλείμματα και οι διαθέσεις είχαν ανέβει κατακόρυφα.

Ένα έντονο τριήμερο είχε μόλις ξεκινήσει καθότι μέρος του team αναχώρησε αμέσως μετά την εμφάνιση, για την πόλη του καρναβαλιού, όπου έδωσε το παρόν σε ξέφρενο party.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ηγέτιδα την Adrianne Lenker, έκαναν μια βαθιά συγκινητική και ταπεινή εμφάνιση, δίνοντας μια ...
Ο Γερμανός παραγωγός χάρισε στους παρευρισκόμενους στο Fuzz ένα κομψό, lo-fi ambient techno set,
Ενθουσιώδεις, παράφρονες, μα συνάμα επιβλητικοί, οι Νορβηγοί τίμησαν την πρώτη τους εμφάνιση στην

FEATURED TODAY

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο μας κάνει βασικά μαθήματα ροκ,

HOT STORIES

«Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες» γράφει η βρετανίδα τραγουδίστρια.

Συναντήθηκαν στην πλατεία των Σταγιατών που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του νερού τους.

Top
0
Shares