Παρασκευή βράδυ και ενώ σχεδόν η μισή Αθήνα είχε εξορμήσει "εις τας εξοχάς" για να ...καρναβαλιστεί, μέρος του team του Avopolis ανέστειλε την αναχώρησή του κατά μερικές ώρες και παραβρέθηκε στην μουσική σκηνή "Στον Αέρα" στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης. 

Ο υποφαινόμενος δεν είχε επισκεφθεί ξανά τον χώρο και εκτίμησε το γούστο των ανθρώπων του μαγαζιού στη διακόσμηση. Εντυπωσιάστηκε, επίσης, από την αντίληψή τους για τα εγχώρια μουσικά πράγματα και για τη νοοτροπία τους, βάσει της οποίας προβάλλουν και βοηθούν αξιόλογα μουσικά σχήματα του λεκανοπεδίου που βρίσκονται ακόμα στα πρώτα τους βήματα και όχι μόνο τα ήδη καθιερωμένα (Διάφανα Κρίνα, Αctive Member κ.α.)

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην βραζιλιάνικη SAMBA. Οι "Batuca" είναι η μπάντα που έχει δημιουργήσει ο ινδός Ravy Magnifigue (ο οποίος ασχολείται με τη μουσική από τη δεκαετία του '70) με τον δικό μας Βασίλη Λιώση και μας ταξίδεψε νοητά για δύο ώρες στην χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το είδος.

 

Η μπάντα αποτελείται από 30 μουσικούς, η σύνθεσή της, όμως, διαφοροποιείται ανάλογα με την εμφάνιση και ο αριθμός μπορεί να φθάσει μέχρι τα 10 άτομα. 

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή στη σκηνή εμφανίστηκαν 10 μουσικοί κρατώντας ισάριθμα κρουστά (surdo, tamporine, kaisa, repenique, rokar, reco-reco ήταν κάποια από αυτά), υπό τη συνοδεία του Ravy. 



Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισης, ξέφρενοι ρυθμοί κατέκλυσαν τον χώρο. Ο ήχος που βγαίνει από τα πολυάριθμα κρουστά είναι εντυπωσιακός και είναι δυσκόλο, αν δεν το βλέπεις μπροστά σου, να πιστέψεις ότι είναι φυσικός! 

Ο Ravy έδινε το ρυθμό τόσο στην μπάντα, όσο και στο κοινό που σιγά - σιγά άρχιζε να λικνίζεται και να χορεύει. Με δικό του πρόσταγμα, ύστερα από δυο κομμάτια, εμφανίστηκαν στη σκηνή δύο βραζιλιάνες χορεύτριες διαφορετικού σωματικού κάλλους (η επιλογή είναι δική σας, γούστα είναι αυτά!), αλλά ίδιων χορευτικών ικανοτήτων. 

Η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα και για πολλή ώρα, καθότι η εμφάνιση είχε αποκτήσει πλέον και …οπτικό ενδιαφέρον, πέρα από το αναμενόμενο ηχητικό. 

Οι τόνοι έπεφταν μόνο στα απαραίτητα, μικρά διαλείμματα και οι διαθέσεις είχαν ανέβει κατακόρυφα.

Ένα έντονο τριήμερο είχε μόλις ξεκινήσει καθότι μέρος του team αναχώρησε αμέσως μετά την εμφάνιση, για την πόλη του καρναβαλιού, όπου έδωσε το παρόν σε ξέφρενο party.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured