Αν και αρκετά νέος, κουβαλάει αρκετή μουσική εμπειρία στις πλάτες του και σίγουρα αρκετοί από εσάς έχετε ακούσει τα πλήκτρα του στους First Aid, οι οποίοι είχαν ανοίξει τη συναυλία των Arab Strap προ διετίας. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, το project το οποίο δουλεύει με το ψευδώνυμο Miho Cod είναι κάτι τελείως διαφορετικό και γι’ αυτό δεν χρειάζονται περαιτέρω βιογραφικά στοιχεία.

Η μουσική του βασίζεται κυρίως σε samples που «ψαρεύει» από φτηνά βινύλια τα οποία χρησιμοποιεί με ακρίβεια, προσθέτοντας στρώματα από ήχους, μελωδίες και φωνητικά. Όπως μου είπε κι ο ίδιος, σε μια αποτυχημένη απόπειρα συνέντευξης που μάλλον εξελίχτηκε σε κουβέντα παλιόφιλων (κι ας γνωριστήκαμε εκείνη την ημέρα) οι συνθετικές του τεχνικές άλλαξαν τελείως από τη στιγμή που άρχισε να δουλεύει με τον υπολογιστή. «Παίζω διάφορα όργανα τα οποία όσο περνάει ο καιρός τα χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο. Μπορεί και να βαριέμαι, να σου πω την αλήθεια, να παλεύω με το πιάνο ή την κιθάρα».

Γράφει μόνος του τη μουσική και τους στίχους έχοντας πολύτιμη βοήθεια από δύο ηχολήπτες. «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η παραγωγή στη μουσική. Γι’ αυτό, δουλεύω πολύ καιρό το καθένα από τα τραγούδια που φτιάχνω μέχρι να φτάσω στο αποτέλεσμα που ψάχνω. Το κομμάτι της παραγωγής είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχουν τα περισσότερα καινούργια σχήματα στην Ελλάδα. Σπάνια συναντώ κάτι που να με ενθουσιάζει στις ελληνικές παραγωγές. Το άλλο πρόβλημα που εντοπίζω είναι η παντελής έλλειψη μιας «περσόνας». Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης φιγούρας αν θέλεις. Εγώ θέλω πολύ να υπάρχει ένας ξεκάθαρος και ευρύτερος καλλιτεχνικός χαρακτήρας που να αντικατοπτρίζει τη δουλειά μου. Δεν μου φτάνει μόνο η μουσική που φτιάχνω».

Τα δισκογραφικά του πλάνα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα αλλά δεν υπάρχει και καμιά βιασύνη. «Έχω μιλήσει με κάποια εταιρεία εδώ αλλά βασικός μου στόχος είναι να στείλω το υλικό μου στο εξωτερικό και να δω τι θα γίνει. Ήδη έχω κάνει κάποιες κινήσεις και περιμένω. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο ν’ ασχοληθώ με τη δισκογραφία στην Ελλάδα, αφού όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Γι’ αυτό και δεν δίνω δεκάρα αν θα φτιαχτεί ένα hype ή όχι, γύρω από το όνομά μου. Προφανώς, θέλω να ακούσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται τη μουσική μου αλλά δεν πρόκειται να μου γίνει και εμμονή. Άλλωστε, σε αυτό με βοηθάει αρκετά και το Myspace. Εκτός του ότι έχω προωθήσει τη δουλειά μου μέσω του διαδικτύου, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μουσικούς που θαυμάζω όπως ο Khan, ενώ έχω ήδη πολλούς μουσικούς στη διάθεσή μου για να κάνω κάποια live όπως τα θέλω».

Σχηματίστηκε: 2006
Πόλη: Αθήνα
Ύφος: indie electronica
Επιρροές: Bobby McFerrin, John Brion

On the net: www.myspace.com/mihocod.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured